Koronavírus: látogatási tilalom az idősotthonokban is

Hétfőtől teljes látogatási tilalmat rendeltek el a váci idősek otthona és klubja mindhárom részlegén, a Burgundia utcában, a Rádi úton és az Arany János utcában is – tájékoztatta lapunkat Szmolár Attila igazgató. A vezető azt is elmondta: ők már januárban beszerezték az egész évre szükséges védőfelszereléseket, maszkokat, lábzsákokat, valamint nagyobb mennyiség áll rendelkezésre a kézfertőtlenítőből is.

„Hétfő óta a családtagok nem látogathatják lakóinkat, akik erről tájékoztatták hozzátartozóikat. Kivételek ez alól – amelyet a rendelet is tartalmaz – azok a lakóink, akik már az utolsó stádiumban vannak, tőlük elbúcsúzhatnak a családtagok” – mondta az igazgató. Hozzátette: minden részlegen kialakítottak egy olyan helyet a portai szolgálatoknál, ahol védőruhát, lábzsákot tudnak felvenni a látogatók, valamint kezeiket is tudják fertőtleníteni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

A többi bentlakónak a családtagok csomagokat adhatnak le, ezeket minden esetben eljuttatják hozzájuk. Az idősek egészségügyi szolgáltatása továbbra is biztosított, a különböző szakrendelésre elszállítja őket az intézmény.

„A járvánnyal kapcsolatban az összes részlegen tájékoztattuk a kollégáinkat, akik munkájukat továbbra is ellátják. Náluk különösebb intézkedést nem kellett hozni, hiszen korábban is be kellett tartaniuk a higiéniás szabályokat. Intézményünk minden előírást be tud tartani, amelyet elrendelt az országos tisztifőorvos” – mondta a vezető.

A rendelkezések 128 időskorú lakót érintenek, emellett közel 100 dolgozót is – tudtuk meg Szmolár Attilától.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!