Ma kisüthet a nap, de egész héten esőre számíthatunk

Hétfőn reggel esőre ébredtek a váciak, ami nem volt meglepő, hiszen a meteorológusok előre jelezték a csapadék megérkezését. Viszont jó hír, hogy ma délutánra már kisüthet a nap, rossz viszont, hogy egész héten szinte végig felhős időre számíthatunk. Ám ha hosszabb távra tekintünk előre, jól látszik: lassan eljön a tavasz.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn kezdetben sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, néhol akár az ég is megdörrenhet, majd napközben elsősorban a keleti és az északkeleti tájakon alakulhatnak ki még futó záporok, miközben átmenetileg szinte mindenhol felszakadozik a felhőzet. Délután délnyugat felől újra megnövekszik a felhőzet, estefelé délnyugaton pedig kisebb eső is előfordulhat. A jellemzően délnyugati irányú szelet élénk, erős, kezdetben néhol akár viharos lökések kísérhetik. Hajnalban 4-9, délután 10-16 fokot mérhetünk. Kettősfronti hatás várható.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

Kedden sokfelé számíthatunk ismétlődő jelleggel esőre, záporokra, helyenként egy-egy zivatar is előfordulhat. A változó irányú szél többfelé élénk, néhol erős lehet. A legmagasabb hőmérséklet 10 és 20 fok között alakul, az Alföldön lesz melegebb, nyugaton, északnyugaton hűvösebb az idő.

Szerdán a Dunától keletre esős időre van kilátás, ugyanakkor a Dunántúlon szárazabb, de többnyire felhős maradhat az idő. Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Sokfelé hűvösebb lesz az idő, délután 6-12 fokot mérhetünk.

Csütörtökön a Dunától keletre várható további csapadék, az Északi-középhegységben helyenként havas eső, néhol havazás válthatja az esőt. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 3 és 11 fok között alakul. Pénteken már naposabb idő valószínű elszórt záporokkal. A kissé szeles időben 5-11 fok valószínű. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!