Újjászervezik Vácon a szocialista párt alapszervezetét

Országjáráson ismerteti a Magyar Szocialista Párt az elképzeléseit, ezt Vácon mondta dr. Szakács László elnökhelyettes. Ebben városunk a kilencedik helyszín volt, ahol a helyi helyzetről is beszélt a politikus.

A sajtótájékoztatón beszélt a jogállamiságról, az oktatás helyzetéről, a kormány tervéről az iparűzési adó elvonásával kapcsolatban és az összefogás fontosságáról is.

– A szervezeti átalakítások nagyobb részt azt szolgálják, hogy megfelelően rugalmasan tudjon a Magyar Szocialista Párt azokra az előtte álló kihívásokra, így természetesen az összellenzéki összefogásra. Az általunk kitűzött célok elérésére gondolok, ahol minden egyes választókerületben egy jelöltet szeretnénk látni, a választók akaratának megfelelően a Fidesszel szemben – mondta.

A váci helyzetre kitérve arról szólt, hogy a párt nemrég tartotta országos elnökségi ülését, melyen a helyi helyzet is téma volt. Kiss Zsoltot, a helyi szervezet tagját kérték fel, hogy szervezze újjá a korábban feloszlatott váci alapszervezetet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Telefonon megkerestük az alpolgármestert, aki elmondta: tavaly oszlatta fel magát az alapszervezet, majd ezután lépett ki a pártból Bóth János és pár további tag is.

– Engem bíztak most meg azzal, hogy szervezzem Vácon újjá a pártot. Ez egy hosszabb folyamat, amely jelenleg is zajlik. A helyi párttagok közül többen is jelezték, hogy részt kívánnak venni a további munkában is – mondta a Váci Naplónak. Hozzátette: várhatóan tavaszra szerveződhet újjá a váci MSZP alapszervezete. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!