A járvány ellenére is tojásfák díszítik a főteret

A Vendégvárók Váci Egyesülete a járvány ellenére idén is tojásokkal díszítette fel a váci főtér fáit. A kezdeményezést így megszakítás nélkül már harmadik éve folytatják és lassan hagyománnyá válik.

Először 2017-ben hirdették meg akciót, melyre invitálták a város polgárait, óvodásait, iskoláit, a cégeket, hogy ki-ki az általa készített, vagy vásárolt tojást helyezze el a fákon.

„Három éve folyamatosan gyűlnek a szebbnél szebb tojások Magyarországról, Japánból, Oroszországból, Németországból és Olaszországból is” – mondta lapunknak Fónagy István, a szervezet elnöke. „A húsvéti tojások színesítik a fákat és kultúránkat is! Mikor a vendégek Vácra érkeznek, mindenki egy tojást a fára akaszt barátságból, vagy a város vendégszeretetének jeléül” – mondja.

Sajnos a járvány miatt most mindenki másképpen ünnepel, de mégis fontosnak érezték az egyesület tagjai, hogy egy rövid egészségügyi séta keretében, a főterén áthaladva adjanak a városban élő embereknek egy kicsinyke figyelmességet és szeretetet, ha már nem tudnak családi és baráti körben ünnepelni!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

A fákat 2400 tojás díszíti, melyeket az ünnep után egy-két nappal le is szednek.

A 20 éves Pro Urbe díjas Vendégvárók Váci Egyesülete kellemes húsvéti ünnepeket és jó egészséget kíván mindenkinek!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments