Lezárnák a deákvári SPAR parkolóját, de van megoldás

A kereskedelmi társaság a deákvári SPAR áruház parkolójának rendszeres éjszakai lezárását tervezi, az intézkedést április 11-én szombaton akarták bevezetni. Az indoklás szerint nagyon sokan parkolnak éjszaka az üzlethez tartozó területen, többen oly módon, hogy a reggeli nyitás után az autóval érkező vásárlók nem találnak helyet, vagy csak a parkoló távolabbi pontjain tudnak leállni. Két városi képviselő azonban elérte: a húsvéti ünnepekre nem zárják le a parkolót.

Rozmaring Sándor és Tótváradi-Nagy Bence a lakók jelzései után megkeresték az üzletvezetőt, s elmondták, hogy ha lezárják a parkolót, a környéken hirtelen több tucat autó tulajdonosa kezd majd el helyet keresni, miközben az utcák és más közterületek már így is túlzsúfoltak. Tájékoztatásuk szerint sikerült is megállapodni abban, hogy a húsvéti ünnepekre nem zárják le a SPAR parkolóját.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

A képviselők a tárgyalás után jelezték, hogy az üzlet vezetője hajlik az együttműködésre, s azt kérte, hogy azok, akik éjszaka az áruház parkolójában hagyják autójukat, a bejárattól távol álljanak le. Ezzel a vásárlásra érkezőket nem akadályozzák. Ha sikerülne kompromisszumot kötni, akkor elkerülhető lenne az egyébként jogszerű lépés.

„Üzletvezető asszony arról tájékoztatott bennünket, hogy hosszabb távon részükről csak akkor támogatható a korábban megszokott parkolási lehetőség fenntartása, ha a parkoló bejáratától jobbra eső két parkolósáv az üzlet nyitva tartása alatt szabadon marad a vásárlók számára” – írta Rozmaring Sándor.

Ésszerűnek látszana valamilyen módon jelezni a viszonylag nagy befogadóképességű parkolóban, hogy mely részeken megengedett a hosszabb idejű beállás – javasolták többen is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

2 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments