Koronavírus: ezen a hétvégén már nem lesznek lezárások a városban

Erre a hétvégére már nem vezetnek be korlátozásokat a városban – közölte Matkovich Ilona polgármester. Arra készülhetünk, hogy hamarosan a cukrászdákban, éttermekben, kávézókban Vácon is bent és kint is lehet tartózkodni, betartva a távolságot. Az üzletek kinyithatnak rendes nyitva tartási időben.

A városvezető felhívja a figyelmet: a másfél méteres távolság megtartása most különösen fontos lesz, a vendéglátóhelyeken, teraszokon az asztaltársaságoknak kell egymástól másfél méterre ülni. Ezen feltételek biztosítása az üzletek üzemeltetőjének feladata.

Az üzletekben és a piacon továbbra is mindenki viseljen védőmaszkot, és fertőtlenítsék a kezüket, amilyen gyakran lehet – ajánlja Matkovich Ilona

A szabad területű parkok, a jövő héttől a játszóterek is megnyitnak, ahogy a szállodák és panziók is fogadhatnak vendégeket. Lehet nyári gyerektáborokat tartani, de ott aludni még nem lehet. Június 2-ig biztosan nem lesz iskolai oktatás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

„Az óvodákba egyre több gyermek érkezik, remélem, mielőbb feloldják az öt fős csoportkorlátozást, és lassan visszaáll a régi rend. Tervezzük, hogy júliusban és augusztusban is nyitva tartjuk az óvodákat, erről egyeztetek jövő héten minden óvodavezetővel” – közölte a polgármester.

A hétvégén már nem zárják le a parkolókat. Viszont továbbra is kérik, hogy senki ne parkoljon a zöld területeken. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments