Nem mindenre jutott pénz, de júniusban átadhatják az új sportközpontot

Tartva a költségkeretet, mintegy 770 millió forint felhasználásával átadás előtt áll a Váci Reménység Vanyek Béla Sport-és Szabadidős Központ – írja a városi tévé honlapja. A nyolc szakosztályt működtető egyesületnek az elmúlt években tapasztalt építőipari árak emelkedése miatt az elképzelések legalább 1/3-ról le kellet mondani, ennek ellenére június elején átadásra kerülhet a létesítmény.

Kovács Őrs Levente, az egyesület elnöke szerint a beruházás megvalósítása többek között a kivitelező korrekt munkájának köszönhetően készülhet el határidőre, a továbbiakban viszont arra kell megoldást találniuk, hogy a létesítmény fenntartását-illetve az üzemeltetés költségeit hogyan tudja előteremteni az egyesület.

2018 év elején került a Reménység Egyesület számlájára a kormány által a 2017-ben megítélt 774 millió forintos keret, amiből a sportpálya megújítása, lelátók építése és egy 1200 négyzetméteres edzőcsarnok megépítése szerepelt. Az előkészítést követően tavaly ősszel indult meg a kivitelezés és a viszonylagos enyhe télnek köszönhetően zavartalanul haladt egészen idáig.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

Az épület műszaki átadás-átvétele a héten már zajlik, a pálya, mint látható gőzerővel épül és szépül és nemsokára kész. Amennyiben az élet is úgy diktálja, akkor mi június elsejével szeretnénk az egész komplexumot teljes egészében beindítani és működtetni.” – nyilatkozta az ES tévének Kovács Őrs Levente.

Elmondta még azt is, hogy a kiviteli tervek 2019- elején készültek el, majd a nyár közepén elhelyezték az alapkövet, a kivitelező kiválasztását követően pedig nyár végén gőzerővel elindultak el a munkák. Közben az építőipari árak az anyag és a munkaerő díjak is folyamatosan emelkedtek, így mivel a megítélt keret összege nem változott, szűkíteni kellett a korábbi elképzeléseket. Ennek megfelelően például a lelátó megépítésétől le kellet mondani, de az épületeknek is csak a 2/3-a valósult meg az eredeti tervekhez képest.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

„Szerencse a szerencsétlenségben, hogy így is egy nagyon funkcionális épületet sikerült megterveztetni, ami meggyőződésem, hogy mind a Váci Reménység Egyesület szakosztályainak, mind pedig a váci sportolni kívánó lakosságnak is az előnyére fog válni.”

Az egyesület kalkulációja alapján havi 3 millió forintba fog kerülni a létesítmény üzemeltetése, amit több forrásból próbálnának majd előteremteni. Kovács Őrs Levente abban bízik, hogy a váci önkormányzat idővel hozzá tud járulni a fenntartáshoz, de sportbérletek kiadásából, rendezvényeknek, egyesületeknek való bérbeadásból várnának további bevételeket a 100 éves Váci Reménység Egyesület tagjai. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments