Vácon is enyhítenek a korlátozásokon: nyitnak a játszóterek és az éttermek

A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések további enyhítését jelentette be a megyékre nézve a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön. Gulyás Gergely online sajtótájékoztatón közölte, a Pest megyei koronavírus-fertőzöttségi adatok közelebb állnak a vidékiekhez, ezért Pest megyét mostantól a többi megyével tekinti egy egységnek a kormány.

Mintegy 12 órás ülést tartott a kormány szerdán, s megállapította, hogy csökken a koronavírus miatti halálesetek, aktív fertőzések száma. „Mindez köszönhető annak, hogy Magyarország polgárai fegyelmezetten betartották a korábban hozott szabályokat, ezért mindenkinek köszönetet mondunk” – hangsúlyozta a kormányinfón Gulyás Gergely.

Hozzátette, a vidéken érvényben lévő enyhített szabályozásokat visszaigazolta az élet, a lazítások nem vezettek a fertőzések tömegessé válásához. „Továbbra is a központi régióban, Budapesten van a legtöbb fertőzött. Ezeket az adatokat is folyamatosan értékeljük virológus, biológus, orvos szakemberekkel” – fűzte hozzá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A váci Celitron két hónap alatt készült fel a lélegeztető-gépek gyártására

Bejelentette: Pest megyére a többi megyével azonos szabályok érvényesek. Budapesten egyelőre még fennmaradnak a korlátozások.

A kormány lehetségesnek látja a koronavírus-járvány miatt bevezetett budapesti korlátozások enyhítését is – közölte Gulyás Gergely. Elmondta, a kormány azt kérte a főpolgármestertől és a kerületi polgármesterektől, hogy csütörtök délután 3 óráig nyilvánítsanak véleményét arról, milyen döntést hozzon a kormány. Ezt követően a kormány virológusokkal egyeztet, majd az operatív törzs dönt arról, milyen új szabályok lépjenek életbe a fővárosban – ismertette.

A miniszter a megyékre vonatkozó enyhítéseket ismertetve hangsúlyozta, az 1,5 méteres védőtávolságra és az arc eltakarására vonatkozó szabályokat fenntartják, de a vendéglátóhelyek belső zárt részében (különösen étteremben, kávézóban, cukrászdában, büfében, presszóban) a tartózkodás megengedett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Szerdáig még zárva a Gödöllői út Máriaudvar felé vezető szakasza

Közölte, hétfőtől megnyitnak a szabad területen lévő vidéki játszóterek, parkok. A szállodák és a panziók a megyékben fogadhatnak vendégeket – mondta.

A veszélyhelyzet végéig indokolt fenntartani az egész ország területén jelenleg érvényben lévő díjmentes parkolást – emelte ki a miniszter. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments