Zárt kapuk a hajléktalanszállón, de a védőnőkhöz már lehet menni

Zárt kapukkal üzemel március közepe óta a váci hajléktalanszálló. Az intézményt a vészhelyzet kezdete óta csak a dolgozók hagyhatják el, a bent lakók pedig teljes ellátás és egészségügyi felügyelet mellett élik bezárva a mindennapjaikat – írja az estv.hu.

Járja Andrea, a Szociális Szolgáltatások Házának igazgatója a televíziónak elmondta: az alkalmazottakra is szigorú higiénés szabályok vonatkoznak, és eddig el is kerülte a vírus az intézményt. A védőnői szolgálat kapcsán a vezető kiemelte: az előírások betartása mellett a védőnőkkel már személyesen is találkozhatnak a kismamák és a szülők, de családlátogatásra egyelőre nincsen lehetőség.

A Váci Hajléktalanszállón a legtöbb ellátottnak rossz az egészségi állapota, ezért fokozottan vigyáznak rájuk. Az a 23 fő, aki vállalta a bentlakást, teljes ellátás mellett, szigorú kontroll alatt éli odabent a napjait – tájékoztatott az igazgató.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

„Volt választási lehetősége az ellátottaknak, ami azt jelentette, hogy aki vállalta ezen időszakra, hogy bent marad az intézményben, az maradhatott, de csak nagyon szigorú szabályok mellett” – nyilatkozta a Szociális Szolgáltatások Házának vezetője, amelyhez az intézmény is tartozik. 

Akik úgy érezték, hogy ezt nem tudják vállalni, nem akarják, azok kaptak más elérhetőségeket, ahol megpróbálhatnak egy-egy éjszakát eltölteni.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy eddig sem dolgozó, sem bent lakó esetében nem jelent meg a vírus. A helyzetre tekintettel lakossági élelmiszer adományokat most nem fogadnak, de az Élelmiszerbank és a TESCO továbbra is segíti az ellátást, fertőtlenítőszereket és eszközöket pedig az önkormányzattól és a Váci Járásbíróságtól is kaptak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Járja Andrea elmondta még a televíziónak, hogy nagy segítség volt számukra, hogy a Contitech öltözőszekrényeket adott a szállónak, amely megkönnyíti a váltóruhák biztonságos tárolását.

Az igazgatónő végül arról is beszélt, hogy a Szociális Szolgáltatások Házához tartozó védőnői szolgálat az elmúlt időszakban távkonzultációban működött, de mostantól előzetes időpontegyeztetéssel, és a higiénés szabályok betartásával újraindult a személyes tanácsadás. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments