Zárt kapuk a hajléktalanszállón, de a védőnőkhöz már lehet menni

Zárt kapukkal üzemel március közepe óta a váci hajléktalanszálló. Az intézményt a vészhelyzet kezdete óta csak a dolgozók hagyhatják el, a bent lakók pedig teljes ellátás és egészségügyi felügyelet mellett élik bezárva a mindennapjaikat – írja az estv.hu.

Járja Andrea, a Szociális Szolgáltatások Házának igazgatója a televíziónak elmondta: az alkalmazottakra is szigorú higiénés szabályok vonatkoznak, és eddig el is kerülte a vírus az intézményt. A védőnői szolgálat kapcsán a vezető kiemelte: az előírások betartása mellett a védőnőkkel már személyesen is találkozhatnak a kismamák és a szülők, de családlátogatásra egyelőre nincsen lehetőség.

A Váci Hajléktalanszállón a legtöbb ellátottnak rossz az egészségi állapota, ezért fokozottan vigyáznak rájuk. Az a 23 fő, aki vállalta a bentlakást, teljes ellátás mellett, szigorú kontroll alatt éli odabent a napjait – tájékoztatott az igazgató.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Május 29-én nyit a strand, de már egy kicsit drágább lesz a belépő

„Volt választási lehetősége az ellátottaknak, ami azt jelentette, hogy aki vállalta ezen időszakra, hogy bent marad az intézményben, az maradhatott, de csak nagyon szigorú szabályok mellett” – nyilatkozta a Szociális Szolgáltatások Házának vezetője, amelyhez az intézmény is tartozik. 

Akik úgy érezték, hogy ezt nem tudják vállalni, nem akarják, azok kaptak más elérhetőségeket, ahol megpróbálhatnak egy-egy éjszakát eltölteni.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy eddig sem dolgozó, sem bent lakó esetében nem jelent meg a vírus. A helyzetre tekintettel lakossági élelmiszer adományokat most nem fogadnak, de az Élelmiszerbank és a TESCO továbbra is segíti az ellátást, fertőtlenítőszereket és eszközöket pedig az önkormányzattól és a Váci Járásbíróságtól is kaptak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Thália napközis tábor: jó társaság, sárkányhajózás, kirándulás, biciklitúra

Járja Andrea elmondta még a televíziónak, hogy nagy segítség volt számukra, hogy a Contitech öltözőszekrényeket adott a szállónak, amely megkönnyíti a váltóruhák biztonságos tárolását.

Az igazgatónő végül arról is beszélt, hogy a Szociális Szolgáltatások Házához tartozó védőnői szolgálat az elmúlt időszakban távkonzultációban működött, de mostantól előzetes időpontegyeztetéssel, és a higiénés szabályok betartásával újraindult a személyes tanácsadás. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments