Az ellenzéki képviselő nem érti, miért nem indult még el a váci kórház fejlesztése

Dr. Manninger Péter, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője nem érti, hogy miért nem kezdődött el még a kórház és szakrendelő felújítása – hangzott el helyszínen kedden megtartott sajtótájékoztatón.

Mint ismeretes, az Egészséges Budapest Program keretében a kormány több mint ötmilliárd forintot biztosít a Jávorszky Ödön Kórház felújítására és egy új szakrendelő építésére, melynek munkálatai már az előző ciklusban elindultak.

„Az időben akkor éppen aktuális és szükséges intézkedésekről, telekcserékről, a tervekhez kapcsolódó feladatokról határoztunk és a döntések megszülettek. Így elindult a program mindenkinek a nagy örömére. Azt gondolom, hogy ez a projekt egy olyan fejlesztés, ami mögé illik mindenkinek felsorakoznia, hiszen a lakosságnak és elsősorban a váciaknak az egészségügyi ellátását emelné magasabb színvonalra” – mondta Manninger Péter.

A képviselő szerint akadozik az ügy, azt azonban nem tudta megmondani, hogy mi lehet ennek az oka, mivel a projektről szóló tárgyalások zárt ajtók mögött zajlanak. Úgy gondolja, hogy a jelenlegi városvezetés lehetne aktívabb, és kitarthatna a még ellenzéki politikusként támogatott döntései mellett. Jelenleg pedig vezetőként az ügy előremozdításán kellene dolgozniuk – vélte a politikus.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

„Részben mint Vácon tevékenykedő orvos, részben mint önkormányzati képviselő, arra kérem a városvezetést, hogy mindent tegyen meg annak érdekében, és a legrövidebb időn belül és hozza meg a szükséges döntéseket, hogy továbblépés lehessen és elindulhasson a kórház és szakrendelő felújítása” – hangzott el.

Az új váci önkormányzat pár hónap alatt elvégezte azon feladatokat, melyek a városra hárultak a kórház új rendelőintézetét és kapcsolódó épületeit érintő tervezés előkészítéséhez – reagálta a jobboldali politikus felvetésére Ferjancsics László alpolgármester.

„Emlékeztetek rá, az előző városvezető még 2017 nyarán nyilvánította ki szándékát a kórházra vonatkozó beruházás kapcsán a telekcserére. Majd több, mint két éven keresztül nem sok történt. Ezen változtatva az új önkormányzat megkötötte a szükséges tervezői szerződést, sürgette a dokumentáció elkészültét. Majd véleményezés után javasoltuk például, hogy a tervezett nővérszálló kerüljön jobb körülmények közé, a mentőbejáró fedett legyen, a gépjárműves kiszállási lehetőség pár méterre legyen az épülettől, a buszforduló ne kerüljön távolabb a főbejárattól. Azt is határozottan kértük, hogy már az első ütemben valósuljon meg a nagyobb parkolófelület. Ezek után az önkormányzat rögtön megszervezte idén januárra a lakossági fórumot” – mondta a városvezető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

Mindezen előkészületek után a város nevében eljáró polgármester elé áprilisban kerülhetett be a településrendezési anyag. Majd május elején az állami főépítészhez került az anyag, akinek szakvéleményét a napokban várja az önkormányzat, ezt követően rögtön elfogadhatóvá válik a módosított építési szabályzat.

„Felhívom még a figyelmet arra is, hogy a több, mint két évnyi, időt pocsékoló semmittevés után sikerült pár hónap alatt az akadályokat elhárítani az új rendelőintézet megvalósítása elől. Sajnálatos, hogy Manninger Péter egy egészségügyi témát is pártpolitikai célokra használ fel, pedig elnöksége alatt, 2017-2019 között az egészségügyi bizottság egyetlen alkalommal sem vette napirendjére a szakrendelő fejlesztésének kérdéskörét, erről egyetlen határozatot sem hozott.

Sőt, amikor tavaly szeptemberben hosszú hallgatás után végre napirend lett a képviselőtestületi ülésen a tervezett új rendelőintézet tárgyköre, Manninger Péter nem szavazta meg a határozatokat. Kérdés, milyen felelős képviselői magatartás ez? Ilyen hozzáállás után éppen Manninger képviselő úrnak kellő alapja van-e ahhoz, hogy számon kérjen ez ügyben bárkit is” – teszi hozzá végül Ferjancsics László.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

Az Egészséges Budapest Program keretében 2026-ig kellene megvalósulnia az új járóbeteg szakrendelő tömb építésének, laboratóriumi és képalkotó diagnosztika fejlesztéssel, orvostechnikai eszközpark modernizálásával, informatikai berendezések beszerzésével. Az erre biztosított forrás az 1970/2017. (XII. 19.) Kormányhatározat értelmében: 5.659.558.579 forint. ♦

[frontpage_news widget=”46816″ name=”A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments