Szombattól a váci kórházban is lehet a betegeket látogatni, a szabályokat betartva

Szombattól feloldották a kórházi látogatási tilalmat az egész országban. Látogatni csak egészséges ember mehet, maszkot kell viselnie, és csak azzal a beteggel kerülhet két méteres távolságon belülre, akit látogat. A hozzátartozónak biztosítani kell a szappanos kézmosás vagy a kézfertőtlenítés lehetőségét. Ennek megfelelően fontos szabályokra hívja fel a figyelmet a váci kórház.

A betegek és a hozzátartozók fokozott védelme érdekében kérik, hogy az alábbi szabályokat mindenki tartsa be:

  • A kórházba történő bejutáshoz továbbra is kötelező az intézmény teljes területén a teljes szájat és orrot eltakaró maszk használata, a 1,5 méteres távolság betartása, valamint a kézfertőtlenítő készülékek igénybevétele minden be- és kilépéskor!
  • A jelenleg is fennálló járványügyi helyzetben, kizárólag tünetmentes hozzátartozó (köhögés- és lázmentes) érkezhet látogatásra, az intézmény házirendjében foglalt látogatási rend szerint (15-18 óra között). Egy betegnél egyszerre csak egy látogató tartózkodhat!
  • A látogató csak azzal a beteggel kerüljön két méteren belüli távolságra 15 percen túl, akit meg akart látogatni (rokona, ismerőse).
  • Amennyiben a beteg állapota megengedi, kérik, hogy a látogatás ideje alatt a parkban, a szabad levegőn tartózkodjanak!
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A vírusnak nincs állampolgársága, sem pártprogramja

Külön felhívják a figyelmet, hogy a látogatás során mindenki tartsa be a higiénés előírásokat! A járvány még nem múlt el teljesen, továbbra is regisztrálnak új megbetegedéseket és szinte minden nap van halálos áldozata is a koronavírusnak. ♦

[frontpage_news widget=”48959″ name=”A LEGFRISSEBB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments