A Hír Tv szerint bújtatott adóemelést hajtott végre Vácott a városvezetés

Fidesz: Bújtatott adóemelést vezetett be az ellenzéki városvezetés Vácott – ezzel a címmel ír a mostani tesületi ülésről a Hír Tv online oldala. A kormánypárti média tudósítása szerint semmibe veszi az ellenzéki váci vezetés a város ingatlan tulajdonosait – állítják tiltakozók. „Matkovich Ilona polgármester a pandémia alatt egy személyben hozott egy olyan rendeletet, amely aránytalan terhet ró a város lakóira. A helyiek petíciót nyújtottak be a rendelet ellen, de hónapok óta válaszra sem méltatják őket. A helyi Fidesz szerint a rendeletmódosítás nem más, mint bújtatott adóemelés” – olvasható a cikkben.

A Hír Tv a közösségi együttélés szabályait módosító, az ingatlanok előtti zöldterület karbantartását előíró helyi rendelettel kapcsolatos kormányhivatali törvényességi észrevétel vitája kapcsán azt állítja: „hónapok óta semmibe veszi a váciakat a város ellenzéki vezetésű önkormányzata. Nem kapnak választ sem hivatalos leveleikre, sem pedig arra a petícióra, amelyben a város lakói a rájuk rótt aránytalan terhek miatt tiltakoznak”.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Matkovich Ilona polgármester egy a pandémia alatt egy személyben hozott rendeletével visszaterhelte az ingatlantulajdonosokra a házuk előtti közterület egészének tisztán tartását. Az új rendelet az eddigi két méterről az ingatlan előtt húzódó út vonaláig növeli azt a távolságot, amit a tulajdonosnak kell saját költségén karban tartani. Vác egyik fideszes képviselője szerint az önhatalmú rendeletmódosítás egyenlő egy adóemeléssel” – olvasható.

A polgármester a testületi ülésen kijelentette: minden hivatalos megkeresésre válaszoltak ebben az ügyben is. A képviselők többségi szavazással végül úgy döntöttek, hogy a kormányhivatal észrevételét nem fogadják el. Korábban azt is elmondták, hogy ha valakinek gondot okoz a háza előtti terület rendben tartása, ha jelzi a polgármesteri hivatalnak, segítséget kap a fűnyíráshoz, vagy a zöldhulladék elszállításához. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments