Most rendhagyó módon ünnepeltek a kórházban a Semmelweis-napon

A Jávorszky Ödön Kórház június 30-án, rendhagyó módon emlékezett meg a magyar egészségügy legnagyobb ünnepéről, a Semmelweis-napról. A koronavírus okozta járványhelyzet miatti fokozott biztonság érdekében, a hagyományos közös ünneplést felváltotta a kis létszámú, személyes köszöntés. Természetesen ez az elismerések és a köszönetnyilvánítás rangjából mit sem veszített.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője levélben fejezte ki elismerését és köszönetét a váci kórház minden munkatársa számára az áldozatos és magas szakmai színvonalú munkáért. „A mostani, megpróbáltatásokkal teli időszakban érthette meg igazán mindenki az egészségügyben dolgozók fontosságát. A magyar orvosok és ápolók kiváló, világszínvonalú teljesítményre képesek, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a példátlan helytállás, abban az időben, amikor nagyobb európai országok egészségügyi rendszerei sorra rogytak össze a nyomás alatt.” – írta többek között Rétvári Bence.

A program a kórház főbejárata előtt 11 órakor térzenei koncerttel kezdődött. Az EMMI támogatásával megvalósult műsorban a Szegedi Harsonaegyüttes nyújtott különleges élményt az egészségügyi dolgozóknak, akik az ablakokból, illetve a helyszínen élvezhették a rézfúvósok által megszólaltatott dallamokat, mintegy harminc percben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Ezt követően 13 órakor dr. Urbán Edina főigazgató főorvos röviden felelevenítette Semmelweis Ignác életét és munkásságát, majd dr. Kékesi Gábor megbízott orvos igazgatóval és dr. Király Edit ápolási igazgatóval a kórház tanácstermében köszöntötték az első félévben jubileumot elérő munkatársakat. Az eseményen a tiszteletét tette a kórházban szolgálatot teljesítő Ürmösi Károly tűzoltó alezredes is.

25 éves jubileumot elérők

Csabai Gézáné (belgyógyászati osztály), Csikor Andor (központi betegszállítás), dr. Gyürky Gábor (SBO), Hébel Lászlóné (neurológiai osztály), Iczés Anita (újszülött részleg), Juhász Katalin (központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály), dr. Rádics Zoltán (gasztroenterológia), Rögler Ildikó (traumatológia), Szvetlik Pálné (ápolási osztály), Tari Tünde (újszülött részleg)

30 éves jubileumot elérők

Békefiné Léránt Rita (pszichiátriai osztály), dr. Finta Éva (pszichiátriai osztály), Hajnis Andrea (neurológiai osztály), Jakab Rita (tüdőgondozó), Kovácsné Stefanidesz Ágnes (képalkotó diagnosztikai osztály), Krekács Józsefné (pszichiátriai osztály)

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

40 éves jubileumot elérők

Hártó Rita (traumatológia), Jutasi Sándorné (szülészet-nőgyógyászat), Kurdi Ildikó (SBO), Puskás Miklós (központi betegszállítás), Tóthné Fekete Györgyi (kardiológiai szakrendelés), Urbán Györgyné (traumatológia)

A folytatásban az igazgató dicséretek, kinevezések, a Ruzsicska-díj és a Jávorszky Ödön Kórház Alapítványának különdíja, valamint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Magyar Ápolási Egyesület elismerései következtek.

igazgatói dicséretben részesültek

Berecz Béla (fizioterápia), dr. Békefi Alfréd Norbert (patológiai osztály), Berkeszi Andrea (kardiológiai osztály), Boda Péter (finanszírozási, informatikai és betegdokumentációs osztály), Csizmadia Zita (újszülött, csecsemő- és gyermekosztály), dr. Ila Veronika (újszülött, csecsemő- és gyermekosztály), Ládi Gizella (belgyógyászati osztály), Mezei Péterné (sebészeti osztály), Selmeczi József (műszaki osztály), dr. Szekeressy Zsuzsanna (kórházhigiénés szolgálat)

Főorvosi kinevezésben részesült a sürgősségi betegellátó osztály orvosa, dr. Tóth Katalin.

Adjunktusi kinevezésben részesült dr. Brenner Dávid, a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály orvosa.

Három tudományos pályamunkából, kettőt díjazott idén a tudományos bizottság – mondta el dr. Marjanek Zsuzsanna elnök. Az Inczédy család által 2002-ben alapított Ruzsicska-díjat dr. Palásti Andrea Fanni, az intenzív osztály orvosa a Mit tanulhatunk az új SARS-CoV2 vírus pandémiából? Hogy kapcsolódik a járvány az elmúlt két évben osztályunkon alkalmazásra került új módszerekhez? című munkájáért. A díjat Inczédy György és Inczédy Balázs adták át. A Jávorszky Ödön Kórház Alapítvány különdíját dr. Békefi Alfréd, a patológiai osztály orvosa kapta Colorectális carcinomák kialakulásának molekuláris alapjai című dolgozatáért – ismertette dr. Nagy Ferenc, a kuratórium elnöke.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerő oklevelét Cselédes Katalin aneszteziológiai szakasszisztens vehette át Ábrahám Ildikó helyi elnöktől.

A Magyar Ápolási Egyesület ezüst kereszt kitűzőjét Horváth Józsefné, a sebészet szakrendelő asszisztense kapta, míg a Kórházunk elhivatott dolgozója elismerő címet Majnik Ibolya, a sürgősségi betegellátó osztály ápolója, Balog Erzsébet szülésznő és Moncz Ildikó, a fül-orr–gégészet ápolója vehették át Kovácsné Bóbis Klaudia helyi elnöktől. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments