Városunk volt képviselője, Harrach Péter lemondott a frakcióvezetőségről

Simicskó István vezeti a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióját július 15-től – jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a kisebbik kormánypárt rendkívüli frakcióülése után. Harrach Péter eddigi frakcióvezető már korábban jelezte, hogy tíz év „frontszolgálat” után át szeretné adni a posztot. Abban állapodtak meg, hogy a ciklus feléig vezeti a kisebbik kormánypárt frakcióját – mondta a miniszterelnök-helyettes, aki egyúttal köszönetét fejezte ki a frakcióvezető munkájáért.

A kormánnyal való kapcsolattartást Simicskó István esetében is nagyban segíti majd, hogy korábban miniszteri feladatokat látott el – írja a napi.hu.

Harrach Péter úgy értékelt: az elmúlt 30 esztendő legeredményesebb tíz évét tudhatják maguk mögött a parlamenti munkában, aminek során igyekeztek a kormányzati munkát, egy erősödő Magyarország megteremtését segíteni. Azt mondta, nagy élményként őrzi az elmúlt tíz évet, és bár most egy lépéssel hátrább lép, „de ez csak egyetlen lépés” lesz. Ezentúl is aktív marad, és frakcióvezető-helyettesként dolgozik majd.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

Harrach Péter 1998-tól egészen a 2018-as voksolásig megszakítás nélkül előbb a szobi, majd a választókerületek átszabása után a Vácot is magába foglaló térség országgyűlési képviselője volt, utódja ezen a poszton Rétvári Bence. November 2-án ünnepli 73. születésnapját.

Nagy feltűnést keltett, amikor 2016-ban az eredetileg teológus végzettségű politikus a kvóta-népszavazás körüli vita során kijelentette, hogy Ferenc pápa „menekültügyről vallott gondolatai nem képezik a hivatalos egyházi tanítás részét, vagyis nem jelentenek a hívő katolikusok számára lelkiismeretben kötelező azonosulást”. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments