Augusztus utolsó napjaiban vonaton és buszon is lehet utazni a szeptemberi bérletekkel

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) döntése alapján nem csak a Volánbusz helyközi járatain, hanem a vonatokon is mától már elfogadják a szeptemberi dolgozó- és tanuló bérleteket. Az iskolakezdéssel szeptember első napjaiban ugrásszerűen megnőnek az utazási igények. A tanév fennakadásmentes indítása érdekében öt nappal kiterjesztik a szeptemberi havi és első félhavi bérletek felhasználhatóságát. Az intézkedés célja a pénztári várakozási idők csökkentése, az utasok színvonalasabb kiszolgálása.

A vasúttársaság a március 11-én elrendelt veszélyhelyzet megszüntetését követő 180. napig még elfogadja a közszolgáltatási utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, de időközben lejárt, hivatalos okmányokat. A 2019/20. tanévre, vagy a 2019/20. tanév egy félévére érvényesített diákigazolványok esetében a hosszabbítás legfeljebb december közepéig szól, hiszen az ősszel újranyíló intézményekben a tanulók, hallgatók már hozzájuthatnak majd az okmányokhoz, érvényesíttethetik azokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A koronavírusjárvány terjedésének megakadályozása érdekében a tömegközlekedési eszközökön, így a vonatokon is kötelező a száj- és az orr eltakarása. A vasúttársaság továbbra is arra kéri a vonaton közlekedőket, hogy tartsák be ezeket a kötelező egészségvédelmi rendelkezéseket. A maszkhasználati kötelezettségre az állomási és a fedélzeti hangos, valamint szöveges utastájékoztató eszközök, a vonatok ajtaján pedig figyelmeztető táblák hívják fel az utasok figyelmét.

A vasúttársaság munkatársai az elmúlt hetek alatt a Készenléti Rendőrséggel, a polgárőrséggel és a vagyonőrökkel közösen több mint 2000 vonaton tartottak szúrópróbaszerű ellenőrzést, és figyelmeztették a maszk nélkül utazókat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments