Augusztus végéig nem jár büntetés a későknek a könyvtárban

Augusztus végéig lehet „büntetlenül” visszavinni a karantén-időszak előtt kivett könyveket. A Katona Lajos Városi Könyvtár egyben arról is tájékoztatta az olvasókat, hogy a megszokott, 21 napos kölcsönzési idő is visszaáll szeptember elsejétől. A váci bibliotéka a jövő héten zárva tart, utána viszont a járványhelyzet miatt bevezetett, szűkített nyitva tartás szerint fogadják újra az olvasókat – olvasható az estv.hu-n.

Az intézményben továbbra is érvényesek az óvintézkedések, azaz a részlegeken érvényben vannak a létszámkorlátozások, illetve csak maszkban lehet belépni.

A bibliotéka igazgatóhelyettese, Tóthné Uzonyi Ottilia a városi televíziónak azt is elmondta: június 21-én nyitottak ki újra, de még nagyon sok könyv van kint az olvasóknál.

„A nyári időszakban meghirdettük a késedelmi díj elengedését, hogy vissza tudják hozni ebben az időszakban a lejárt könyveket, de elég sokan nem éltek még vele, úgyhogy ezért szeretnénk felhívni az olvasóink figyelmét, hogy még most, tehát augusztus 31-ig tudják visszahozni. Van olyan olvasó, aki még a január-februárban kikölcsönzött könyveivel nem jött vissza, úgyhogy ők még jöhetnek 31-ig”nyilatkozta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Szeptember elsejétől viszont visszatér a megszokott kölcsönzési rend, azaz a könyveket 21 napra lehet majd kivenni, és a március 16-a előtt lejárt kötetek után pedig be fogják szedni a késedelmi díjat – a tavaszi bezárás időpontjáig számítva a napokat.

A karantén-időszakra és a nyári hónapokra ugyanis nem kérnek pénzt – tette hozzá Uzonyi Ottilia. Az igazgatóhelytettes arról is beszélt, hogy a könyvtár épületében továbbra is érvényesek a járványvédelmi intézkedések. A visszavitt könyveket a portán lehet leadni, ott bezacskózzák őket és három napra karanténba kerülnek. Belépni csak szájmaszkban lehet, és kérik az olvasókat, hogy használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket.

„Korlátoztuk azt is, hogy mennyi létszám lehet bent, 15 fő lehet az épületben, és akkor ők tudnak kölcsönözni. Viszont eltöröltük azt a szabályt, hogy időpontot kelljen kérni, mert voltak nagyon üres időszakok, és meg tudjuk úgy oldani, hogy ha feltorlódnak az olvasók, akkor egy pár perc türelemmel tudnak várni, amíg egy olvasó kijön, és helyettük be tudnak menni.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

A helyzetre tekintettel egyelőre sem csoportos foglalkozásokat, sem programokat nem hirdet ősztől a könyvtár, és az olvasókat a szűkített nyitva tartási időben fogadják. A Katona Lajos Városi Könyvtár hétfőn és pénteken 10 és 16 óra között, kedden és csütörtökön 11 és 18 óra között, szombaton pedig 9-től 13 óráig fogadja az olvasókat. Szerda továbbra is szünnap, amely a háttérmunkákra van fenntartva.

A könyvtár augusztus 17-től 22-ig tartja nyári szünetét, így ezalatt az idő alatt zárva tart. Nyitás augusztus 24-én. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments