Korszerű felszerelésekkel bővült a művelődési központ eszközparkja

Négymillió forinttal egészítette ki az önkormányzat az állam kétmillió forintos támogatását, így a Madách Imre Művelődési Központ új, korszerű színpadtechnikai eszközöket szerezhetett be nemrég – írja a város honlapja.

Az összesen hatmillió forintos támogatásból vásárolt médialejátszó-rendszer, színpadi előadásokhoz használható lézerprojektor, keverőpult, hangfalak, okos kijelzők és egyéb korszerű eszközök hosszú távon növelhetik a kulturális központ vonzerejét.

A váci Madách Imre Művelődési Központ 1976-tól működik jelenlegi helyén. A város és a régió legnagyobb intézményeként igyekszik kielégíteni a lakosság kulturális igényeit. Közösségi művelődés színtere, helyet biztosít a heti, havi rendszerességgel működő művészeti csoportok, civilszerveződések, klubok, szakkörök részére, melyek száma meghaladja a harmincat.

Vácot ma már fesztivál városként is ismerik. A művelődési központ az év folyamán több fesztivált is rendez, nagy sikerrel. Váci Tavaszi Fesztivál, Váci Világi Vigalom, Őszi Művészeti Hetek, Téli Ünnepi Napok. A fesztiválprogramokon a helyi alkotók, előadók mellett bemutatkoznak országos és világhírű művészek is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ligettakarítás iskolásokkal és civilekkel

Az elmúlt években elkezdett felújítási munkáknak köszönhetően az intézmény színházterme alkalmas konferenciák, vállalati ünnepségek,iskolai nagyrendezvények megtartására is.

Évente az intézményt látogatók száma megközelíti a 200 ezer főt.

A most beszerzett eszközöket a fenti rendezvények színvonalát is növelni fogják. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments