A medencében fürödhetsz maszk nélkül, de a parton már viselned kell

A járványhelyzetre tekintettel szeptember 1-től több óvintézkedést is bevezettek a Váci Sport Kft. intézményeiben. A váci uszodába és a sportcsarnokba is csak maszkban lehet belépni, amelyet a medencén, illetve a küzdőtéren kívül minden zárt térben viselni kell. A vizesblokkokat és az öltözőket rendszeresen fertőtlenítik, illetve a be- és kilépést csak egy bejáraton keresztül engedélyezik, ahova kézfertőtlenítőket is kihelyeztek. Az uszoda és a sportcsarnok továbbra is szabadon látogatható, de kérik a vendégeket, hogy tartsák be az előírásokat.

A városi televízió információi szerint szeptember elsejével megindultak az iskolás foglalkozások is a váci sportcsarnokban és az uszodában, az üzemeltető Váci Sport Kft. pedig több járványügyi intézkedést is bevezetett a látogatók egészségének védelme érdekében.

„Minden szükséges és kötelező óvintézkedést megtettünk, A belépési lehetőségeket minimálisra csökkentettük, ami annyit jelent, hogy az uszoda esetében is a főbejáratnál megtörténik a belépés, ott történik egy szenzoros kézfertőtlenítés, kihelyeztünk az ajtókra figyelmeztető táblákat, amik jelzik, hogy a zárt térben a maszk használata kötelező” – mondta Turza Bernadett, a cég rendezvényszervezője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A sportcsarnokban szintén egy bejárat üzemel délelőttönként az iskoláknak, egy pedig az egyesületi sportolóknak. Ahol lehetséges, ott kérik a másfél méteres távolság betartását, a csarnok öltözőiben, lelátóin pedig szintén kötelező a maszk. Az arc takarását egyedül a medencetérben, illetve a csarnok küzdőterében nem várják el a sportolóktól.

„Minden szociális blokkunkban virucidos fertőtlenítő szappanokat, folyadékokat helyeztünk ki, ezeket jelöljük is, illetve minden iskolaváltásnál, tanóraváltásnál azonnali fertőtlenítés történik, tehát a következő osztály addig nem is tud bemenni, amíg a fertőtlenítés meg nem történik” – tette hozzá Turza Bernadett.

A fertőtlenítő takarítások mellett a sportcsarnokban és az uszodában is rendszeresen használják az ózongenerátorokat is. A rendezvényszervező arról is beszélt, mindent megtesznek azért, hogy ne jusson be a vírus. Korlátozások nélkül várják az iskolásokat és a vendégeket, akiket arra kérnek, figyeljék a tájékoztató táblákat, és tartsák be ők is a járványügyi intézkedéseket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments