A vírus miatt online térben tartották meg az első Alzheimer Café-t Vácon

A vírus miatt sajnos az első Alzheimer Café is az online térbe kényszerült. A rendezvény mégis sikeresnek mondható, hiszen élőben hatvanan nézték meg a, azóta pedig majdnem 4 ezren látták.  Az esemény összesen 11716 embert ért el valamilyen formában – tájékoztatta lapunkat a szervező, Szabados-Slezák Brigitta.

– Milyen témákat sikerült eljuttatni a Facebook oldalon a résztvevőkhöz?

  • Az első alkalom az érzékenyítésről szólt, a nehézségek felvázolásáról és a „jó hírekről”, ami a demenciával élők számára és az ápolásban, gondozásban résztvevők számára léteznek.

– A következő rendezvény is online formában lesz?

  • Igen, október 9-én 16.30 órától ismét online formában leszünk együtt. A koronavírus-járvány további terjedésének megakadályozás érdekében dr. Kásler Miklós miniszter megtiltotta az egészségügyi, szociális és köznevelési ágazatban a szakmai tárgyú rendezvények személyes jelenléttel történő megtartását. Az ebbe a körbe tartozó rendezvényeket kizárólag online módon lehet megtartani. Figyelembe vesszük ezen előírást, valamint nem vállaljuk, annak a felelősségét, hogy veszélynek tegyük ki azokat, akik személyesen lennének jelen.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

– Hogyan tovább?

  • Természetesen a cél, hogy „békeidőben” a segítő közösség valós formában, egy időben és egy helyen legyen, és a kötetlen beszélgetéseket ilyen formában tartsuk meg. De mindaddig, amíg ez az ismert okokból nem lehetséges havonta az éteren keresztül találkozunk!

– Indított a témához kapcsolódóan egy képzést is, ez hol tart jelenleg?

  • Igen, meghirdettük a DemenciaMorzsák laikus képzésünket, amit szintén át kellett tennünk online formába. Várjuk azoknak, az elsősorban laikus segítőknek – családtagok, barátok, szomszédok – jelentkezését, akik demenciával élő személy gondozásában és ápolásában vesznek részt. A képzés bemutatja a demencia kórképet, a diagnózis felállításának lehetőségeit, a mindennapokban jelentkező tüneteket – okok, kezelési lehetőségeik -, valamint segítséget nyújt ötletek adásával, tapasztalatok megosztásával, a mindennapi nehézségek leküzdéséhez. Az első képzés október 6-án lesz majd ezt követően még négy alkalommal. Jelentkezéshez kötött, fizetős képzés, mely egy zárt csoportban történik – mondta végezetül a szervező.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

A rendezvény youtube csatornát is indított, melyen az első alkalom már megtekinthető:

https://www.youtube.com/channel/UCp_eM0vPE6Y6sS0fCpuAITA

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments