Családi nap volt a Szegfű utcai bölcsődében, zenével, tűzoltóautóval, arcfestéssel, sok játékkal

A Szegfű utcai bölcsődében már hagyomány, hogy családi napot tartanak, melyen az oda járó gyermekek szülei, és a leendő bölcsis családok vesznek részt. Most szombaton tűzoltó autóval, rendőrjárőrkocsival, arcfestéssel, lufihajtogatással és sok-sok játékkal, mókával várták a látogatókat.

Brellosné Faludi Szilvia a bölcsőde vezetője elmondta: a napot zenés műsorral kezdték, ahol Schmidt Mátyás harmonika kísérete mellett tartott egy kis műsort a gyerekeknek.

„Nekem ez most egy teljesen új feladat volt, hiszen eddig mint kisgyermeknevelő résztvevője voltam a családi napoknak, most a szervezés feladata is rám hárult” – mondta. Hozzátette: a rendezvény célja, hogy összekovácsolják a családokat és a leendő bölcsis szülők feltehessék kérdéseiket, bizalommal fordulhassanak a kisgyermeknevelőkhöz, és betekintést nyerjenek a bölcsődei életbe.

Bár a program nyár elején szokott lenni, most a koronavírus járvány miatt csúszott át nyár végére. A szabadban a bölcsőde udvarán, a megfelelő távolságtartás mellett igyekeztek megtartani a napot. Több helyre is kézfertőtlenítőt helyeztek el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

„Itt vannak ma nálunk a Váci Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is egy tűzoltóautóval, köszönet Ternay Istvánnak a segítségért. Emellett a Váci Rendőrkapitányság is rendelkezésünkre bocsájtott egy rendőrautót, köszönet nekik is. A hátsó udvaron pedig ugrálóvár, arcfestés, tetoválás várja a kicsiket, emellett, az intézmény igazgatóhelyettes asszonya, Sívóné Cseh Katalin segítségével, fánkot és limonádét is árulunk.  Az eseményre Kiss Zsolt alpolgármester is ellátogatott.   A családi délelőttön befolyt, bevételt a kisgyermekekre fordítjuk, általában a játékparkot szoktuk bővíteni belőle” – mondta Brellosné Faludi Szilvia.

A bölcsőde január végén egy jótékonysági bált is szervezett. Az ott befolyt összegből szintén a kinti játszóeszközöket bővítették.

Brellosné Faludi Szilvia köszönetet mondott mind a szülők, mind a cégek támogatásáért, akik a bálon és most is segítették a Szegfű utcai bölcsődét. Ha a vírushelyzet engedi, akkor novemberben adventi vásárral készülnek, januárban pedig szeretnének újra bált szervezni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

A családi napon jelen volt a bölcsőde első vezetője is, aki 15 évig vezette a Szegfű utcai bölcsődét. Víg Ferencné mindenki Matild nénije elmondta: nagy szeretettel jár mindig vissza a bölcsődébe, és örömmel nézi a fejlődést. Gyakran benéz a gyermekekhez is, akik már mamának nevezik őt. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments