Koronavírus: a szülők csak engedéllyel léphetnek be az iskolákba

Kiegészítette a 2020–21-es tanévre vonatkozó járványügyi intézkedési tervet az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A szülők csak engedéllyel léphetnek az intézményekbe, az úszásoktatást és nem tanórai sportfoglalkozásokat felfüggesztik, az iskolai rendezvényeket pedig elhalasztják. Az új szigorított változat szerint szülő, kísérő nem léphet az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével, illetve a kifejezetten szülőknek szervezett programok (mint például szülői értekezlet) alkalmával.

Az általános és középiskolákban a délutáni (nem tanórai) iskolai sportfoglalkozásokat és sportköröket, valamint az iskolai kórusok és énekkarok próbáit átmenetileg javasolják felfüggeszteni. Az első félévre tervezett nagy létszámú eseményeket (szalagavató, ünnepségek, bálok, kulturális programok) későbbre kell halasztani, vagy megszervezésükkor tekintettel kell lenni a létszámkorlát és az egészségvédelmi intézkedések betartására, szabadtéri rendezvény szervezésére – írja az Index.

Az őszi úszásoktatásokat fel kell függeszteni a köznevelési intézményekben, és tavaszra vagy későbbi évfolyamokra kell átütemezni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

Az osztályok étkeztetését külön kell megoldani. Amennyiben az adott intézményben a helyi adottságok miatt nem lehet biztosítani az éttermi étkeztetés során az osztályok elkülönítését, engedélyezhető az étkezés a saját osztályteremben.

Az a gyermek, tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments