Közösségi kertet szeretne létrehozni néhány lelkes váci kertbarát

Nincs kerted, de szeretnél kertészkedni, saját vegyszermentes zöldséget enni? Neked találták ki a közösségi kertet! Budapesten, Dunakeszin, számos hazai és külföldi városban működnek már ilyen kiskertek – foghíjtelkeken, magánkézben vagy önkormányzatok által biztosított területeken, amik úgyis parlagon hevernének.

A közösségi kertekben bárki kertészkedhet, aki kedvet érez hozzá.

Vácon is elindult egy hasonló kezdeményezés, Balogh-Bartók Erika szervezésében, a Bagolybükk Környezet- és Természetvédő Egyesület égisze alatt. Az ötlet még a váci Ökokörben született meg néhány lelkes, környezettudatos résztvevő fejében. A terv most már az együtt gondolkodás szakaszába lépett, papíron csodálatos magaságyás tervek születtek. Már csak egy helyre  és elkötelezett kertészkedni vágyókra van szükség hozzá.

A közösségi kertben nem csak zöldséget lehet  termeszteni – otthont ad majd előadásoknak, vetítéseknek, egyéb közösségi programoknak is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

Aki szeretne többet megtudni a témáról, kedvet érez a kertészkedéshez, a közösségi oldalon csatlakozhat a csoporthoz. Minden érdeklődőt szeretettel várnak! (képünkön: közösségi kert Barcelonában – a szerző felvétele)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments