Segít a cementgyár, már folyik a külterületi utak rendbetétele

A cementgyártól kapott agyagos mészkő felhasználásával indult több, elsősorban külterületi út javítása – jelentette be Matkovich Ilona polgármester hétfőn a Felső-Csipkés dűlőben tartott sajtótájékoztatóján. A városvezető szerint ezzel élhetőbbé válnak ezek a városrészek is, s javíthatók az ott élők életkörülményei. A DDC Kft-vel Rozmaring Sándor, a terület városi képviselője tárgyalt és állapodott meg, az utcák burkolatának javításában minden helyen aktívan részt vesznek az ott élők is.

A munkálatokhoz nagy segítséget nyújtanak a Váci Városfejlesztő Kft munkagépei is, amelyek a leszórt kőzúzalék szétterítésében, mozgatásában és tömörítésében vesznek részt. A tervek szerint két nagyobb és néhány kisebb hegyi út javítása történik most meg a Naszály környékén. Emellett tárgyalások folynak a cementgyárral, hogy a város más részein, például Alsóvároson is megkezdik hamarosan a tönkrement útfelületek rendbetételét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

„Nagyon fontos, hogy olyan minőségűek legyenek az útjavítások, amelyek évekre megoldják a lakók gondjait” – mondta a polgármester. Hozzátette: most ősszel, amíg az időjárás engedi, folyamatosan dolgoznak a szakemberek, s a munka tavasszal majd folytatódik.

Matkovich Ilona bejelentette azt is, hogy hamarosan elkezdődik a Bán Márton út sportcsarnok előtti, nagyon kátyús szakaszának javítása. Az önkormányzat a vírusjárvány miatti kormányzati elvonások és többletkiadások ellenére igyekszik megtalálni azokat a pénzügyi forrásokat, amelyeket például az utakra költhet. Példaként a városvezető azt említette, hogy amíg az előző testület regnálása idején, tavaly több mint nyolcvan millió forintot költöttek reprezentációra, addig most ennek töredékét fizették ki. Emellett az iparűzési adóelőleg befizetéséből a tervezettnek megfelelően alakultak a bevételek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Az elmúlt vasárnapi frakciómegbeszélésen is téma volt, hogy a képviselők részletesen mérjék fel választókörzeteik igényeit és velük együtt születik meg a döntés a fontossági sorrend kialakításáról – hangzott el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments