Tanévkezdés a főiskolán: beszédet mondott a szentmisén a kijelölt rektor is

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola a járványhelyzetre tekintettel és a szakmai irányításért felelős minisztérium iránymutatásainak megfelelően, felelősséget érezve az intézmény minden polgárának egészségéért, a 2020-2021-es tanévet a hagyományos ünnepi tanévnyitó helyett bensőséges Veni Sancte szentmisével vezette be szeptember 6-án. Ezen bemutatkozott a kijelölt rektor, dr. Gloviczki Zoltán, aki korábban az Oktatási Hivatal elnöke és pár éve közoktatásért, köznevelésért felelős helyettes államtitkár is volt.

A Szent II. János Pál teremben gyülekeztek az elsőéves hallgatók, oktatók és dolgozók. Az ünnepségen megjelent Selmeczi Zoltán, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának főigazgatója és  Inotai Gergely, a város alpolgármestere. A Veni Sancte szentmisét Marton Zsolt megyéspüspök celebrálta és a főiskola lelkésze, Sánta János atya és Lovassy Attila atya, tudományos rektorhelyettes koncelebrálta. Orgonán közreműködött Varga László atya, a székesegyház karnagya.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A szentmisét követően a jelenlévők érdeklődve hallgatták dr. Gloviczki Zoltán, a főiskola a fenntartó és a szenátus által kijelölt rektorának kedves biztató szavait. Az új vezető tanévnyitó gondolatai után az első éves hallgatók ünnepélyes fogadalomtétele következett. Az előmondó Tóth Emese Flóra elsőéves óvodapedagógus hallgató volt.

Ünnepség végén a megjelentek közösen énekelték el a Himnuszt. (képünkön: Gloviczki Zoltán kijelölt rektor)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments