Visszahívást jelentett be a magyar Lidl – probléma lehet az egyik sajttal Vácon is

Toxinképző E. coli baktériumok lehetnek egy október végén lejáró Milbona sajtban, ezért a Lidl visszahívta. A szóban forgó terméket ne egyék meg, vigyék vissza bármelyik Lidl-üzletbe, ahol blokk nélkül is odaadják a vételárat – közölte a cég. A sajt mindkét váci boltban is kapható volt.

A gyártó Jerm Käsewerk GmbH elővigyázatosságból visszahívta a korábban több tucat magyarországi Lidl-boltban kapható Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajt egyik sorozatát- közölte a boltlánc.

Az intézkedés kizárólag a következő azonosítókkal rendelkező termékeket érinti:

Terméknév: Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajt. Minőségmegőrzési idő: 31.10.2020. Tételazonosító: 402. Üzemazonosító: DE BW 331 EG

A visszahívásra azért van szükség, mert a szóban forgó sajtban a Lidl saját minőségellenőrzési vizsgálatai során toxinképző E.coli baktériumot mutattak ki. A toxinképző E. coli baktériumok elszaporodva hasmenéses megbetegedést okozhatnak főként az érzékenyeknél, például a csecsemőknél, kisgyermekeknél, időseknél és legyengült immunrendszerű személyeknél – írja a napi.hu.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

Lidl azt kéri, hogy akik vásároltak a fenti minőségmegőrzési idejű és tételazonosítójú termékekből, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza bármelyik Lidl-üzletbe.  A vételárat blokk nélkül is visszaadja a boltlánc. A cég egyúttal közölte: „A visszahívás kizárólag a Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajt, ~100g fent megnevezett tételeit érinti, a termék más tételeire, illetve más termékekre a visszahívás nem vonatkozik.” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments