A Cecília-hangversenyt az idén online közvetítik vasárnap a székesegyházból

Nem maradunk zenei élmény nélkül Szent Cecília napján. Az idén az interneten szólal meg a Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusa és a Váci Székesegyházi Kórusiskola – jelentette be az egyházmegye. A híres hangversenyt 1955 óta mindig Krisztus Király vasárnapjának estéjén tarják. Az egyházi év zenei koronája ez Vácon. A vírushelyzet miatt tehát ezúttal az egyházmegye honlapján és Facebook-oldalán szólalnak meg november 22-én este 6 órakor a felnőtt és gyermek énekesek.

Szól a hívekhez Marton Zsolt püspök, az interjúkban a székesegyházi énekesek élményeiket és érdekes gondolataikat osztják meg, közben pedig zenei válogatás hangzik el a tavalyi püspöki miséből és a korábbi Cecília-hangversenyekből. A nézők átélhetik újra a meghatódottság pillanatait, az örvendezés ujjongó zengését, a monumentális ének és zenekari hangzást – írják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

„Készüljünk már most az élményre. Legyünk majd együtt lélekben a kórusokkal! Örömteli és felemelő ünnep lesz így mindnyájunknak az idei virtuális váci Cecília-hangverseny” – ajánlják a szervezők az érdeklődőknek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments