A könyvtárban elindult az online kölcsönzés, a levéltárban időpontegyeztetés kell

A veszélyhelyzet bevezetése miatt érvényes korlátozások több váci intézmény életében is változásokat hoztak. Mint megírtuk, a városházán csak indokolt esetben lehet személyesen ügyet intézni. Korlátozták a személyes kapcsolatokat a levéltárban és a könyvtárban is.

Az épületbe ugyan nem léphetnek be a hatályos korlátozások miatt az olvasók, a váci könyvtár azonban továbbra is biztosítja a kölcsönzési szolgáltatást. Cserkaszky Györgyi igazgató az ES tévé Híradójának elmondta: élnek a digitalizáció adta lehetőségekkel, és az interneten elérhető katalógus alapján kiválasztott könyveket összecsomagolják a beiratkozott olvasóknak, akik a bejárat melletti ablakon tudják átvenni a köteteket, de azoknak is tudnak segíteni, akiknek nincs webelérésre alkalmas eszközük.

A könyvek visszavitelére is van lehetőség, de nem kötelező élni vele, az újranyitásig ugyanis nem számítanak fel késedelmi díjat – emelte ki a Katona Lajos könyvtár vezetője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elismerés a Vác Városi Levéltárnak és a Madách Imre Művelődési Központnak

November 16-tól módosult Vác Város Levéltárának ügyfél- és kutatószolgálati rendje is az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság Könyvtári és Levéltári Főosztálya november 12-én kelt állásfoglalása alapján.

Általános nyitva tartási idő és elérhetőség: hétfőtől csütörtökig 7.30–tól 16, péntek 7.30–tól 13.30-ig. Telefonszám: 06-27/305-444, e-mail: info@vacarchivum.hu. A személyes ügyfélfogadás előzetes bejelentés alapján történhet, egyszerre csak egy ügyfelet fogadnak, ezért előzetesen szükséges időpontot egyeztetni. Kötelező a védőmaszk használata, a belépéskor a kéz fertőtlenítése és egymástól a legalább 1,5 méteres távolságtartás.

A kutatószolgálat is szigorú szabályok szerint működik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments