Diákok dolgoztak a város parkjainak szépítéséért

Legalább tündöklően sütött a nap, így a hideg és a napi szomorú Covid hírek mellett, volt valami, ami kedvet csinált a diákoknak ahhoz, hogy november első péntekjén, eljöjjenek a Rózsa-park szépítési programra. Közel 300 diák és tanár csatlakozott a kezdeményezéshez, így egyszerre 4 helyszínen állhattak neki a város parkjainak szebbé tételéhez.

A Rózsa-parkban ilyenkor olyan mennyiségű levél hull le, hogy a város nehezen tudna megbirkózni az összegyűjtésével. Az odasereglő Pivár, Juhász és Árpád általános iskolásoknak ez könnyen, játékosan sikerült. A park rózsaágyait az idén is a Mezős diákok vették kezelésbe, metszették és betakarták földdel a rózsaágyakat.

A mezős diákokból jutott a Földvári térre is, ahol az utat elválasztó zöld sávba tulipánhagymákat ültettek, hogy tavasszal gyönyörködhessünk bennük. Két deákvári iskola diákjai, a Királyosok, és a Radnótisok a KRESZ-parkot vették kezelés alá és ott gyűjtötték össze a lehullott leveleket. A Madáchos diákoknak a Duna-parti ligetes rész jutott munkaterületül, akik ott szedték össze a száraz gallyakat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Nem csak munkára jutott idő, egy-egy iskola diákjai előre lapra szerelt madárodút rakhattak össze, azzal a feltétellel, hogy kirakják az iskolájuk udvarán, és figyelemmel kísérik a madarak életét, akik remélhetőleg beköltöznek az újonnan elkészített lakhelyükbe.

A programot a város támogatta, és a városüzemeltetési kft, Mezei Helga főkertész segítette, biztosította az eszközöket a munka végzéséhez. Köszönet a pedagógusoknak, akik a napi Covid problémák okozta nehézségek ellenére felkerekedtek, és a délelőttöt fegyelmezett munkával töltötték. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments