Hétfőtől a Kölcsey utcától a Földváry téri lámpás csomópontig teljes útzár lép életbe

Régi és gyakori panaszra okot adó problémát sikerül megoldani a jövő héten: városi önerőből, a váciak adóforintjaiból, 18 milliós forintos költséggel új aszfaltréteget kap az alsóvárosi Zöldfa utca a Kölcsey utcától a volt patikáig húzódó szakasza. Mint azt az érintett terület képviselője, Fehér Zsolt (Összefogás Vácért) elmondta: az év elején elfogadott városi költségvetés tartalmazta a felújításhoz szükséges pénzt, ám a kivitelezés a várostól elvont gépjárműadó miatt kérdésessé vált. Nemrég azonban kezdeményezésére sikerült átcsoportosítással biztosítani a megújításhoz a forrást – közölte a városháza.

Ez az útszakasz az elmúlt időszakban jelentős forgalomnövekedésen ment át. Az arra közlekedők állandó panasza volt a gödröktől, kátyúktól szabdalt, a normális közlekedést gátló útszakasz állapota. November 23-tól 27-ig az új aszfaltréteg terítése érdekében a Kölcsey utcától a Földváry téri lámpás csomópontig teljes útzár lép életbe, ezen idő alatt az Istenmalmi utcából nem lehet kihajtani, illetve oda behajtani. A Kisvácról érkező 360-as számú buszjárat pedig nem érinti a volt patika előtti megállót.

A hétfő reggel 8 órakor történő zárást követően a Zöldfa utcában parkoló autókat elszállítják. Információ a közterület-felügyeleten kérhető a 27/513-428-as telefonszámon, vagy e-mailben: kozterfelugy@varoshaza.vac.hu.

„Tudom, hogy ez az öt nap kellemetlenségekkel jár, de ha az időjárás nem szól közbe, a jövő hét végén már sima felületen járhatnak itt a járművek. Ez nem csak az autósoknak kedvez majd, hanem az itt élők nyugalmára, a zajra is kedvező hatással lesz. Addig is türelmet, és a munkálatok környékén fokozott óvatosságot kérek mindenkitől” – fogalmazott Fehér Zsolt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Útlezárás mellett megkezdődött a Zöldfa utca kátyúzása

Korábban már kátyúztak ezt a szakaszt, de az ideiglenes javítás nem volt hosszú életű: a téli fagyok és tavaszi-nyári csapadék hatására ismét nagyobb gödrök keletkeztek.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments