Kabátokat gyűjtenek rászorulóknak az Apor Vilmos Főiskolán

Ismét előkerült Apor Vilmos Katolikus Főiskola téli ruhafogasa. Mostantól az utcán várja mindazok felajánlását, akik rászoruló embereken szeretnének segíteni. A kezdeményezést három éve, télen indították el a váci campuson, azóta sokaknak ad lehetőséget, hogy az adományok révén, a hidegben gyorsan egy sálhoz, vagy egy télikabáthoz hozzájusson – számol be az estv.hu a kezdeményezésről.

A szlogen a régi, „ha veszel, megtelik a kezed, ha adsz, megtelik a szíved! 2018-telén határozták el a katolikus főiskola váci campusán a tanárok, hogy a már ismert módszerrel segítenek azokon az embertársaikon, akiknek a hideg időben nem jut meleg holmira. A főbejárat elé kihelyezett fogasokra, a már kevésbé használt, de jó minőségű kabátok kerültek ki, így hívva fel a figyelmet azok számára, akik csatlakozni kívánnak a karitatív akcióhoz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

„2017 óta, amióta Magyarországon működik a mozgalom, Budapesten kevésbé népszerű, általában a vidéki városokban, sőt, már a határon túl jelenik meg a kisebb városokban. Nálunk is, Vácon népszerű, így volt ez az elmúlt években, azt tapasztaltuk, hogy nagyon sikeres. Úgy tűnik, hogy advent közeledtével a járókelők, a váci polgárok nagyon is szívesen adnak, sőt, nagy örömünkre kapnak is ilyen ajándékot – nyilatkozta dr. Gloviczki Zoltán APVKF rektor a televíziónak.

Korábban a diákok is csatlakoztak a télikabát-fogas akcióhoz, most viszont kevésbé lesz lehetőségük adakozni, a járvány miatt ugyanis az Aporon is kénytelenek voltak áttérni a digitális oktatásra. A főiskola rektora szerint ez most ősszel nem jelentett nagyobb problémát – ahogy mondta – az oktatás továbbra is zökkenőmentesen zajlik.

„Tavasszal megtanulta az egész oktatásügy, hogy mit lehet kezdeni ezzel a helyzettel, amióta a rendkívüli veszélyhelyzet beállt az országban, azóta a felsőoktatásért felelő minisztériumok is elrendelték a felsőoktatásban a teljes távoktatást, felkészültünk erre és nagyon büszkén mondhatom, hogy teljeskörűen működik is ez a rendszer a főiskolán.”

A fogast éjszakánként és csapadékos időben beviszik a főiskola előterébe, ezek kivételével azonban a főbejárat előtt található. A szervezők arra buzdítják a váciakat, hogy aki teheti, gondoljon a szükséget szenvedő embertársaira, és tegyen rá egy-egy meleg ruhadarabot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments