Novembertől újra a Zöld Híd viszi el a szemetet 113 településen

Újra a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. végzi a közszolgáltatás ellátását november 1-jétől 113 Pest és Nógrád megyei településen – közölte a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) szombaton az MTI-vel. A céget működtető önkormányzati társulásnak Vác is tagja, ám városunkban a Váci Hulladékgazdálkodási Kft alvállalkozóként végzi a szemétszállítást, így a változások közvetlenül nem hatnak a polgárokra.

A Zöld Híd sanyarú helyzete az önkormányzati választás előtti hónapokban alakult ki, amikor Gémesi György gödöllői polgármester, a társulás elnöke közölte: az NHKV egy csomó pénzzel tartozik a cégnek, emiatt ellehetetlenül a munka. Személyeskedő viták után városunk akkori polgármestere, Fördős Attila lett a társulás elnöke 2018 decemberétől. Ezt a posztot egy évig, a helyhatósági választásokig töltötte be.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szemétügy: lépett a katasztrófavédelem, pénzre vár a Zöld Híd

A mostani közlemény szerint a Zöld Híd szeptemberben kérelmezte az NHKV-től a közszolgáltatás ellátásához szükséges megfelelőségi vélemény kiadását, s az ehhez a szükséges adatszolgáltatást határidőben teljesítette. Az NHKV az adatszolgáltatás alapján október 9-én kiállította a november 1-jétől hatályos megfelelőségi véleményét és megküldte az érintetteknek.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a fentiekre tekintettel november elsejével átadja a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevekénységet a Zöld Hídnak. Ezzel véget ér a hulladékgazdálkodási szükségellátás a területen – írták. A közszolgáltatói tevékenység finanszírozása a hatályos jogszabályoknak megfelelően a Zöld Híd adatszolgáltatása alapján történik november 1-jétől – tették hozzá. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments