ZOOM az Elefántos Házban: művészi minőség és szakmai együttműködés

Ma este hat órakor nyílik az Elefántos Házban a ZOOM című kiállítás, amelyen több ismert váci és környékbeli művész mutatkozik be. A tárlat egyben a Váci Art Advent rendezvénysorozat nyitó eseménye is. A megnyitót Sveiczer Albert mondja, a jelenlévőket Matkovich Ilona polgármester köszönti. Közreműködik Mészáros Tibor HANGpásztor.

„Egy csoportos kiállítás, különösen kisvárosban: ünnep. Lehetőség a közös munkára, az inspirációra, a közönséggel való találkozásra a művészet égisze alatt. Így van ez most is, apró lépésekben, de folyamatosan bővülő körünkben. A kiállító művészek kiválasztásakor arra törekedtünk, hogy a korábban a Széchenyi utcában működő V’14 Art Galéria szellemiségét követve lehetőséget adjunk a Vácon és Vác környékén élő aktív művészeknek a bemutatkozásra” – ajánlja a kiállítást az érdeklődők figyelmébe Mester Bori kurátor.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

„A V’14-ben fontos szempont volt, hogy a kisvárosi hagyományokat őrző, emellett észrevétlenül berögződött kereteket szétfeszítsük és beengedjük azokat az alkotókat is, akik korábban nem kaptak lehetőséget a városban. Friss, újat mutató művészek érkeztek hozzánk, emellett az idősebb generációról sem feledkeztünk meg. Kéz a kézben, egymást segítve, a kooperáció szellemében folytattuk tevékenységünket.

A ZOOM kiállításon, immár a város támogatásával, ezt a gondolatot szeretnénk továbbvinni, folytatni a hagyományt, hogy a tárlatoknak a művészi minőség és a szakmai együttműködés legyen az alapja. Hogy legyünk nyitottak egymás felé és mindig képesek legyünk az újat megismerni. Hogy a kört ne zárjuk be végleg: ez a közösen átölelt cédrus, amelyet művészeti közegnek nevezünk, hadd növekedjen az alkotók körével együtt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

A ZOOM szó jelentése Vác és környékének művészet életében sajátos jelentéssel is bír. Nem a szokásos nagy vonalakat, az ismert válogatási szempontokat követjük, hanem igyekszünk jobban ráközelíteni a város művészeti vénájára és kitapintani azokat a pontokat, amelyek eddig elkerülték a figyelmünket. Szeretettel várjuk Önöket, várunk Titeket a megnyitón!” – írja Mester Bori.

A Váci Art Advent rendezvénysorozat következő eseményei:

december 5. 16 óra – Arday-Farkas-Hencz trió Berki Szofival
december 11. 18 óra – Váci Költők estje
december 12. 17:30 – Csillagok parazsánál – a Lel-tár együttes koncertje
december 18. 18 óra – Reménymag – Bardócz Csaba estje
december 20. 16:30 –  Itt van a szép, víg Karácsony – a Katáng együttes koncertje a Fehérek temploma előtt. (képünkön: Orvos András, a ZOOM egyik kiállítója) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments