A világjárvány ellenére is sikeres évet tudhat maga mögött a Madách Imre Művelődési Központ

A világjárvánnyal együtt járó szigorítások ellenére is sikeres évet tudhat maga mögött a Madách Imre Művelődési Központ – fogalmazott az intézmény frissen kitüntetett igazgatója egy tévéinterjúban. Laczi Sarolta 2020. január elsejétől látja el hivatalát, vezetése alatt több átalakuláson is átesett a programszerkezet, sikeres pályázatok során pedig a technika és a belső terek egy része is megújult. Az igazgató munkáját – saját kollégái felterjesztésére – „Vác Város Művelődéséért” díjjal ismerte el a váci önkormányzat. A kitüntetést a Magyar Kultúra Napján, január 22-én adják majd át a városi ünnepség keretében.

„Nagyon nehéz helyzetet kellett megoldanunk, nagyon nehéz volt, mint mindenki másnak is ez az év. Ez egy összetett év volt, tanulnom kellett a vezetést, és egy intézmény kellett életben tartani, és egy közösséget kellett egyben tartani ebben az évben” – nyilatkozta az ES tévének Laczi Sarolta, a művelődési központ igazgatója.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

A művelődési központ év elején mintegy 46 milliós bevétellel számolt, de a világjárvány közbeszólt. A kulturális intézmények bezártak, a programok elmaradtak, vagy későbbi időpontra csúsztak. A szférában jelentős változást hozott, hogy novembertől átalakult a foglalkoztatás rendszere: a dolgozók közalkalmazotti jogviszonya megszűnt. Az előállt helyzet gyors reagálást kívánt, a munkát is át kellett szervezni. A kényszerpihenő alatt új arculatot kapott a büfé, a munkatársak kifestették a termeket és nagytakarítást végeztek az épületben és több helyen ledes armatúrákra cserélték a régi fénycsöves világítótesteket. Nyáron aztán ugyan félgőzzel, de újra beindult az élet: a nagyobb fesztiválok elmaradtak, de a táborokat és foglalkozásokat meg lehetett tartani. A főtérre is több kulturális programot szervezett a ház az önkormányzattal közösen. Közben egy sikeres pályázattal új vizuális táblákat szereztek be, bútorokat is vásároltak, a járvány második hulláma pedig már felkészülve várta a váci kultúrközpontot: előadásaik egy részét jegyértékesítés mellett már online lehet megtekinteni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

„Ráálltunk a streamelt előadásokra, valamint az online közvetítésekre. Nagyon köszönöm a technikus kollégáknak az ebben nyújtott segítséget, hiszen tényleg profi módon oldják meg.”

A zárt ajtók mögött tovább folyik a munka, a jövő évi programok megvalósítására pályázati úton eddig 9 millió forintot nyert a művelődési központ. Ez takar komolyzenei koncertet, ifjúsági hangversenyt, kiállításokat, interaktív gyerekfoglalkozásokat, valamint könnyűzenei koncerteket.

Az idén tervezett 46 milliós bevétel jelentős részét, mintegy 32 millió forintot a hosszú kényszerszünet ellenére is sikerült realizálni, ami az igazgató szerint szép eredménynek számít. Laczi Sarolta a neki ítélt díjjal kapcsolatban hozzátette: több mint 20 éve dolgozik a szakmában, utoljára általános iskolás korában kapott kitüntetést. A mostani elismerést pedig azért tartja különösen értékesnek, mert a város legrangosabb kulturális díjára a közvetlen munkatársai terjesztették fel, és egy olyan önkormányzattól veheti át, amelynél kiemelt figyelmet kap a kultúra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments