Ajándékcsomaggal köszöntötték a váci kórház dolgozóit

Ajándékcsomaggal köszöntötte a kórház dolgozóit a Budaconsum Kft jóvoltából Rétvári Bence országgyűlési képviselő. Bár az előző években mindig az étkezőben gyűltek össze karácsonykor és köszöntötték az orvosokat, ápolókat, de erre idén nem volt lehetőség.

„Ezt idén nem lehet ilyen körülmények között, ugyanakkor a köszönet kifejezése, az ajándékozás nem maradhat el ebben az esztendőben sem. Most itt a kórház előtt vagyunk és a CBA által felajánlott csomagok és ajándékok fognak bekerülni majd a kórház területére, az itt dolgozók segítségével. De ez az alkalom is fontos, hogy azok felé kifejezzük a köszönetünket, akik majd akkor, amikor mi a szűk családdal otthon 24-én, vagy 25-én a karácsonyt ünnepeljük békében együtt. Ők akkor is azért fognak dolgozni, hogy azok a honfitársaink, akik betegek lesznek és valamelyik kórházban fekszenek, súlyosabb tüneteik vannak, ők meggyógyulhassanak és a következő karácsonyt velük együtt ünnepeljük. Nagyon szépen köszönjük, hogy az egész esztendőben kitartottak” – mondta Rétvári Bence.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy számukra ez az ajándékozás a nagyrabecsülésük jele.

„Egy évvel ezelőtt valóban itt voltunk és az volt az első olyan alkalom, amikor együttműködtünk és kifejeztük a kórházi dolgozók számára ily módon is a nagyrabecsülésünket. Akkor is említettem azt, hogy nekik milyen fontos szerepük van a mindennapi életünkben, hiszen, hogy ha nincs egészségünk, akkor azt gondolom, hogy bármit tehetünk, nagy gondban vagyunk. Az egészség megőrzése és a lakosság támogatása a koronavírus járvány kellős közepén még nagyobb adomány lett, és még fontosabbá vált, hiszen ez a küzdelem már március óta tart és ezek a rendkívül hosszú hónapok komoly energiát emésztenek fel, mind pszichikailag, mind fizikailag” – mondta.

Dr. Urbán Edina, a Jávorszky Ödön Kórház igazgatója is arról beszélt, hogy rendhagyó ez az idei év, nemcsak azért, mert a koronavírus járvány felülírt számtalan dolgot, hanem is és azért is, mert 50 éves a kórház.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

„Készültünk egy rendezvény-sorozattal de azt azért, hogy méltóképp tudjuk megünnepelni. Ezt következő évre halasztottuk és bízunk benne, hogy azok a tervek, ötletek meg tudnak valósulni. Ahogy képviselő úr is mondta, a szokásos ünneplést nem tudjuk megtartani zárt keretek között. S nem is szavakat, hanem érzéseket mondanék néhány gondolatban, hisz az egyéni köszöntések, illetve az értekezletek kis csoportban a kórházban már lezajlottak. Ha egy szóval tudnám kifejezni, hogy mi jelentette a 2020-as évet a váci kórház életében, de én azt gondolom, hogy mindenki életében, az a bizonytalanság. Bizonytalanság, amelyet a koronavírus járvány okozott. A bizonytalanság egy olyan fajta alkalmazkodást várt el mindenkitől, amely teljesen átírta a mindennapokat, átírta a gondolkodási keretet. Hihetetlen erőfeszítés volt, hogy ebben a bizonytalanságban, milyen döntéseket hozzanak mind kormányszinten, mind pedig a betegágy mellett” – mondta.

Elmondta azt is, hogy azok a kollégái, akik a kórházat választják hivatásuk színteréül vállalják azt, hogy a nap minden percében egy érzelmi hullámvasúton ülnek, hiszen a betegellátás folyamán a beteg állapotának változásával hol örömet, hol fájdalmat, hol küzdést, hol sikert, hol bánatot észlelünk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci konferencia a reneszánszról

„Ez a fajta érzelmi hullámvasút jelen járványhelyzetben még kifejezettebb lett és ezek az érzések társultak a félelemmel, az aggodalommal, a fáradtsággal, a kimerültséggel. Ha ezek az érzések hangot tudnának adni, akkor azt tudnám mondani, hogy a kórház falain való dübörgést kellett volna hallani, de helyette csend van, mert az alázat elnémítja ezeket az érzéseket. S nem csak a munkatársaknak kell megköszönni, hogy ebben a helyzetben ilyen magas szinten helyt álltak és küzdenek, hanem a kórházban gyógyuló betegeknek és hozzátartozóiknak is, akik vállalták a járvány okozta szigorúbb szabályokat és türelemmel, megértéssel viselték az új rendszert.”

A 800 ajándékcsomagot a kórház dolgozói között osztják szét, amelyek bort és csokoládét tartalmaznak.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments