Húsz gyereknek akartak örömet szerezni Mikulásra, száz lett belőle

Sokan, sok mindenre gyűjtenek a Facebookon. Ha lehet, én is szívesen adok, sok más emberhez hasonlóan. Pánczél Éva is így gondolkodik. Ha nem edzést tart, akkor segít, ahol tud, de akár a testmozgást is jótékony célra ajánlja fel. Most Mikulásra gyűjtött 100 kisgyermeknek.

„Mindig bennem volt, hogy segítsek másokon, ha tehetem. Amikor elkezdtem az edzéseket, természetes volt, hogy jótékonysági edzésekkel is segítek majd. Vendégeimmel volt, amikor a váci állatmenhelynek gyűjtöttünk volt, amikor rászoruló gyerekeknek, vagy a kórház gyermekosztályának. A többi edző kollégám is szervez ilyen edzéseket van, amikor többen összeállunk, vagy épp az egész Royal Fitness Club együtt segít. Itt szeretném is megköszönni Klein Istvánnak, a Royal vezetőjének, hogy mindig biztosítja ezekhez a rendezvényekhez a helyszínt, s hogy mindig támogatja ezeket az eseményeket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

Ez év tavaszán a COVID szabályzások miatt elmaradtak ezek a jótékonysági edzések. Most, hogy november elején be kellett zárni a termeket, karácsonyra szintén nem tudunk ilyet szervezni. Aznap, amikor jött a zárás, indult el a gondolat, hogy ezt most valahogy akkor sem hagyhatom. Most még nehezebb helyzetbe vannak a családok, így Facebookon hirdettem meg a kezdeményezést” – meséli Éva.

A gyűjtést egy zárt csoportban indította útjára, a Fitness Forever Vác-ban, de később kiterjesztette az akciót és több oldalon is megosztotta a kezdeményezést.

„Van egy kis zárt csoportom a Facebookon, a Fitness Forever Vác, amelyben a vendégeim vannak benn. Itt indítottam el a kezdeményezést. Mivel nem kötődött ez most edzéshez, gondoltam a Váci Élet, s még pár másik Facebook csoportba is beteszem. Hiszen tudom, hogy sokan segítenének, csak nincs idő a szervezésre. A FFV csoportban lezártam a fitness témát erre az időre, s ide tudott belépni a jótékonysági esemény idejére, aki segíteni akart. Több, mint 100-an léptek be pluszba, így a 200 fő körüli csoport 100 gyermeknek „vásárolt” Mikulásra. A csoportban rendszerezetten történtek a folyamatok, mindenki a saját lehetőségeihez mérten tudott vállalni. Miután kiraktam, hogy miket várok, egy órán belül lezajlott minden. A 20 tervezett csomagból 100 lett a végére. Hihetetlen volt, szinte nem lehetett követni, olyan gyorsan „fogyott” minden.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci konferencia a reneszánszról

Éváék minden évben 15-20 gyermeket támogatnak Mikuláskor. Most azonban annyira nagy volt az érdeklődés, hogy 100 gyereknek is jut az ajándékból.

„Megvolt az a 15-20 gyermek, akit szoktunk támogatni. Hozzájuk a kezdeményezést olvasva jelentkezett még jó pár család, főként több gyermekesek. Megkeresett a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ, a Szent Anna Karitász, a Boldogságcseppek Alapítvány, természetesen nekik is jut a csomagokból. A gyűjtőhelyekről a leadott csokikat, játékokat 15-én elhoztam, a következő két napban csomagoltam. A csomagok most „karanténban” vannak. December 4-én és 5-én fogom kiszállítani őket, a szülőkkel egyeztetve” – mondja Éva.

Sokan jelentkeztek, hogy segítenének a csomagolásban, szállításban, de sajnos a járvány ezt most nem tette lehetővé. Pánczél Éva már szervezi is a következő gyűjtést, karácsonykor is szeretnének minél több családot meglepni majd.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

„Nehéz időszakot élünk most, sokféle tekintetben. De mindig van valami jó is, mindig lehet valaminek örülni, szerencsére sok jó ember van a világban… az országban… és Vácon.” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments