Van, ami örök: Idén is megünneplik az ösztöndíjas diákokat

Az idei év számos változást hozott az emberek életében. Volt azonban valami, ami nem változott: a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) 2020-ban is meghirdette tehetséggondozó ösztöndíjprogramját, hogy ebben a nehéz helyzetben még inkább támogatást nyújtson a diákok számára.

A térség meghatározó gazdasági szereplőjeként a DDC több mint egy évtizede aktívan támogatja a Beremendi és a Váci Cementgyár vonzáskörzetében élő diákokat a „DDC a Tehetségekért” ösztöndíjprogramon keresztül.

A tehetséggondozó program idei fordulójában a beérkezett pályázatok feldolgozását követően a kuratórium Vácott 45 ösztöndíjat oszt ki, 18 általános iskolás és 27 középiskolás diák részére.

Az ösztöndíj tíz hónapon keresztül tartó folyamatos anyagi elismerést jelent, az általános iskolások havonta 8 000 forintot, míg a középiskolások 10 000 forintot kapnak tehetségük kibontakoztatásához. Az ösztöndíj korábbi nyertesei közül többen – folyamatos, elkötelezett munkájuk elismeréseként – újra elnyerték a támogatást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Az eredményhirdetést 2020. december 18-án tartják meg egy online videó formájában, ahol a kuratóriumi tagok virtuálisan köszöntik a diákokat és ismertetik a nyertesek nevét.

A Duna-Dráva Cement Kft. Ifjúsági és Innovációs Alapítvány munkájának fontosságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Vácon a 2005/2006-os, Beremenden pedig a 2010/2011-es tanévtől kezdődően a vállalat összesen 98 millió forinttal támogatott több mint 1200 tehetséges tanulót. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments