A rendszerváltozás időszakát idéző installáció érkezik Vácra

A rendszerváltozás időszakának országos és helyi vonatkozású történéseit képekben és szövegesen is felidéző közterületi installációt állítottak fel Veszprémben. Az oszlopszerű emlékhely eddig országszerte kilenc városban volt látható, Vácra februárban érkezik – írja az MTI.

Az installációk elhelyezése és átadása tavaly októberben kezdődött, idén március végéig 18 városban látható majd a közel hat méter magas emlékhely. Az alkotások egy hónapig állnak egy-egy településen. Egy időben három városban, figyelemfelkeltő célzattal helyezik ki, azokon a településeken, ahol egykor Lenin-szobor állt.

Az installációt októberben Szombathelyen, Zalaegerszegen és Miskolcon mutatták be, Nyíregyháza, Hódmezővásárhely és Pécs után Mohácson, Békéscsabán és Debrecenben volt látható decemberben.

Januárban Veszprémen kívül Kecskeméten és Szekszárdon tekinthető meg az alkotás. A tervek szerint februárban Vác, Komló és Cegléd következik, a márciusi helyszíneket pedig még egyeztetik a szervezők. A rendezvénysorozatot a „30 éve szabadon” Emlékbizottság támogatja. (képünkön az installáció Veszprémben, fotó: vehir.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments