Saját szertárt építene a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület

A Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesületnél a 2017-es elnökváltást követően fejlesztették fel a szervezetet annak fényében, hogy ne csak egy jó ”móka” legyen részükről, hanem tevőlegesen is hozzá tudjanak járulni a tűzmegelőzési, tűzoltási, műszakimentési feladatokhoz.

„Ezt tükrözi az a szám, ami a 2020-as év végére elérte a több mint 500 darab vonulást. Együttműködési megállapodásaink vannak Vác, Göd, Rád, Sződliget Önkormányzataival és további együttműködéseket is tervezünk. Vonulási területünk megegyezik a hivatásos tűzoltóság vonulási területével” – írják közösségi oldalukon.

A 2020-as viharkárok felszámolása mellett lakástüzekhez, közúti balesetekhez, segítségnyújtáshoz is riasztották az egyesület tagjait. Nekik is nap mint nap szembe kell nézniük ugyanazokkal a kihívásokkal és veszélyekkel, amivel a hivatásos tűzoltók.

„A fejlődésünk során sikerült eszközparkunkat is fejleszteni, jelenleg 9 darab kisgéppel (aggregátor, szivattyú, láncfűrész) kézi szerszámokkal, tömlőkkel és 2 darab tűzoltó gépjárművel rendelkezünk. Az egyik gépjárművünk egy 2000 l-es fecskendő, amelyet a téli időjárás miatt víz nélkül tudunk használni. Jelenleg a DDC biztosít számunkra egy fűtetlen hangárt eszközeink tárolására, de a fejlődésünk igényli a saját, fűthető szertár megépítését. Jelenleg tagjaink udvarán, tároljuk ezeket az eszközöket és gépjárműveket. Nehezítő körülmény, hogy minden tag a saját otthonából kezdi meg vonulását és az eszközök felvétele is nehézkes” – írják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Az idei évre célként tűzték ki azt, hogy megpróbálják központosítani az ügyeleti, vonulási rendszerünket azzal, hogy nekivágnak egy saját szertár építéséhez, mely pihenőt és irodát is magába foglal.

„Mint önkéntes, civil szervezet nem rendelkezünk folyamatos önálló bevétellel, működésünket az önkormányzatok támogatják.”

Várják azon önzetlen támogatók segítségét, akik a szertár építéséhez anyagilag, eszköz és építőanyag felajánlással, munkájával támogatná céljukat.

Anyagi támogatását, felajánlását a következő számlaszámon teheti meg: 11742094-20186887

Kérik a közleménybe feltüntetni „Váci ÖTE szertárépítés”. Amennyiben munkájával, vagy építési anyaggal támogatná kezdeményezésüket, úgy előtte egyeztessen Ternay István elnökkel az alábbi elérhetőségen: vacipote@gmail.com.

Március 17-én az önkéntesek létrehozták egyesületükön belül a polgárőr lovas tagozatot. A tagozat célja, hogy a települések külterületeit folyamatosan ellenőrzés alatt tartsák és visszaszorítsák az illegális hulladék lerakók számát. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments