Még lehet jelentkezni az Apor Vilmos Katolikus Főiskola hitéleti képzéseire

Május 15-ig még lehet jelentkezni az Apor Vilmos Katolikus Főiskola hitéleti képzéseire. Katekéta, lelkipásztori munkatárs, kántor alapképzésre várják a diákokat.

A képzést elvégzett katekéták, illetve lelkipásztori munkatársak megfelelő irányítással alkalmasak az egyház igehirdetési és pasztorális alaptevékenységének ellátására a hatályos egyházi törvényeknek és előírásoknak megfelelő munkakörökben és kompetenciákkal. Ez a szakiránynak megfelelően katekéta szakképzettséggel: gyermek-, ifjúsági és felnőtt-katekézis, evangelizáció; lelkipásztori munkatárs szakképzettséggel: közösségvezetés, bizonyos liturgikus cselekmények vezetése-végzése, karitatív-kulturális tevékenységek. A kántor képzésen a hallgatók minden héten külső helyszínen gyakorlatban is kipróbálhatják az órákon tanultakat: liturgikus gyakorlat a székesegyházban; az énekkari kurzusokon a székesegyházi kórus próbáin vesznek részt. Adventben és a nyári szünetben szakmai gyakorlatokra mennek, mely szintén templomi szolgálatot jelent.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

A képzésekről további információ: https://avkf.hu/index.php/kepzesek/alapkepzes-ba/kateketa-ba/  https://avkf.hu/index.php/kepzesek/alapkepzes-ba/kantor-ba/

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments