Indulhat az építkezés: elhárult minden akadály a Bauer Mihály utcai bölcsőde építés előtt

Elindulhat a Bauer Mihály utcai bölcsőde építése, hiszen a Kormány támogatta, hogy 72 százalékkal megemeljék az erre fordítható összeget. Rétvári Bence államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője a helyszínen arról beszélt, hogy nem először állnak a területnél, ugyanis néhány évvel ezelőtt még Fördős Attila polgármesterrel, Pető Tibor és Mokánszky Zoltán alpolgármesterekkel jelentették be, azt a jó hírt, hogy előbb-utóbb elindulhat itt egy bölcsődének az építése.

„Vácon is szerencsére egyre több a gyerek, főleg a deákvári városrészen és országosan is. A kormány igyekezett minél több forrást arra összpontosítani, hogy abból bölcsődék épülhessenek. Így tudott pályázati forrásból Vác is 334 millió forintot megnyerni. Ugyanakkor azóta folytatódtak a tervezések, és a város vezetésének az összetétele is megváltozott. Jó pár hónappal ezelőtt jelezte a város, hogy több, mint 70 százalékos ráemelésre van szükség, egész konkrétan 72 százalékkal magasabb összegre, plusz 240 millió forintra a megvalósuláshoz. Így nem 334 millió forintból, hanem 574 millió forintból, tehát több, mint fél milliárd forintból valósítható csak meg ez a bölcsőde” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

A jövő tavaszra elkészülő korszerű bölcsődében 56 kisgyermek elhelyezésére lesz lehetőség, így több, mint 50 család kap majd segítséget Deákváron.

Kiss Zsolt alpolgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki tett a projektért, hogy Vácon egy újabb bölcsőde nyílhasson meg a közeljövőben. Arról is beszélt, hogy a közbeszerzési eljárás keretében derült ki, hogy az elnyert összeg, amely már a város számláján volt, kevés. Így a város vezetése egy feltételes közbeszerzésen megtudta a pontos összeget, amelyből ez a projekt kivitelezhető, ez 575 millió forint.

„Ekkor fordultunk Rétvári Bence országgyűlési képviselőhöz, illetve a Kormányhoz, hogy kérjük a szükséges forrás előteremtését, mely 72 százalékos ráemelést igényel, egészen pontosan 240 millió forint plusz támogatást. Nagyon örülök, hogy erről a támogatásról nem olyan régen a Kormányzat döntött, és ezt Vác városa megkaphatja. Ezáltal minden akadály elhárul az elől, hogy ez a projekt megvalósulhasson. Annál is inkább, mert az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy Vác városát egyre többen választják lakhelyüknek, 2200 fővel nőtt a lakcímnyilvántartás alapján az elmúlt években Vác város lakossága” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

A város a projekthez saját forrásból a 2800 négyzetméteres területtel és a közművek kiépítésének költségeivel járul hozzá. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments