Zajszintméréssel szeretné elérni a képviselő, hogy védőfal épüljön az M2-es autóút fejlesztésekor

A Magyar Közlönyben a kiemelt projektek között szerepel az M2 autópálya Szlovákiáig való kiépítése. Ezzel egyidejűleg ismét felmerült Vácnak az az igénye, hogy város belterülete mentén zajvédőfal létesüljön. Ezzel a kéréssel fordult a hatósághoz Tótváradi-Nagy Bence képviselő is, aki zajmérésekkel is próbálja alátámasztani az érintett területen élők kérését is.

„Én már hónapokkal ezelőtt levelezést folytattam a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt-vel, akkor válaszként a zajvédőfalra azt a választ kaptam, hogy a tervezési feladatkiírás során a jelzett problémára külön figyelni fognak. Ez már önmagában egy jó hír, de úgy érezzük a lakossággal együtt, hogy ez még nem elég. Ezért vásároltam egy zajmérőkészüléket, amellyel méréseket végzek, nappal illetve éjszaka is” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

A képviselő a méréseket a Felső-Törökhegyen, Papvölgy, a Dézsma és a Hegymester utcában végzi, a lakóházak közvetlen közelében. A méréseket fényképpel dokumentálja is és továbbítani fogja a NIF Zrt felé. Emellett felkérte Matkovich Ilona polgármestert is, tekintettel a rendkívüli jogrendre, hogy a testület nevében forduljon levélben a kormányhoz és az illetékes államtitkárhoz, hogy megvalósuljon Sződligethez, Gödhöz és Dunakeszihez hasonlóan a zajvédelem.

A képviselő elmondta még: a járt utcákban leginkább éjszaka magas a zajszint, a Papvölgyben 65-70 decibelt mért eddig, ami már a hangos kategóriába tartozik. Szakemberek megállapították, hogy 65 decibel felett hosszabb ideig tartó zajhatás esetén 20 százalékkal nő a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments