Augusztus 23-ig forog az óriáskerék a váci Duna-parton

Augusztus 23-ig áll az óriáskerék a Duna-parton, az Országzászlónál. Pénteken már ki is lehetett próbálni, a 30 méter magas látványosságot. A kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő motoros találkozó megnyitója előtt még Matkovich Ilona polgármester is felült egy körre.

Az esemény előtt a polgármester köszöntötte és adta át jelképesen a váciaknak az óriáskereket. Elmondta: ez egy különleges nap a város életében.

„Azért különleges ez a nap, mert Vácon most először sikerült egy óriáskereket telepíteni a Duna-parton. Nagyon nagy volt a várakozás és nagyon remélem, hogy sokan ülnek bele. Habár az óriáskeréknek a megnyitója egybe esik a motorostalálkozónak a megnyitójával, de míg a motoros találkozó vasárnap 22.30-kor befejeződik, az óriáskerék augusztus 23-ig lesz nyitva, akkor fogják leszerelni. Úgyhogy azt gondolom, hogy sokan és sokszor fognak rajta menni és megcsodálhatják ennek a városnak a szépségeit a 30 méteres magasságból és nem utolsó sorban a Dunakanyart, a Dunát és a környező hegyeket” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Matkovich Ilona kiemelte még, hogy sokat és sokan dolgoztak azon, hogy ez az óriáskerék ide kerüljön, ugyanis sok város állt sorba, akik szerették volna ezt a nyári látványosságot. Ezért köszönetet mondott mindenkinek, aki a szervezésben részt vett.

Végül kiemelte, hogy nem ez lesz az egyetlen nyári program Vácon, hanem idén is megszervezik a Váci Nyár nevű rendezvényt, amelyen az önkormányzat általi pályázati támogatásból lépnek majd fel az előadók a Pannónia Ház udvarán.

Az óriáskereket végül Görbe József plébános megáldotta, Loksa Levente, a Dunakanyar Rendezvényiroda tulajdonosa pedig egy üveg pezsgővel fel is avatta.

A IX. Dunakanyar Motoros Találkozó és Családi Nap este kilenc órakor a Fiesta együttes koncertjével vette kezdetét. A rendezvényt Matkovich Ilona polgármester nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy az elmúlt időszak sok minden elvett a váciaktól, köztük sok kiváló polgárt is. De szerinte nagyon fontos, hogy előre tekintsünk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

„Hogyha előre nézünk, akkor arról beszéljünk inkább, hogy ez a tizedik évfordulója a Dunakanyar Motoros Találkozó és Családi Napoknak. Valószínű, hogy a szervezők nem gondoltak arra, hogy egy ilyen különleges alkalom lesz ez a tizedik évforduló. Azért különleges, mert velük kezdjük újra azt az életet, amit szeretnénk aztán folytatni a jövőben. Nagyon sokat köszönhetek nekik, azért, hogy a merszemet meghozták és rábeszéltek arra, hogy merjünk ilyen rendezvényt tartani” – mondta. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments