Elballagtak a technikusi képzésen tanuló diákjaink is

„A jobb világért folytatott küzdelem legfontosabb helyszíne az osztályterem. „ (Rutger Bregman) A 2020/2021-es tanévben 70 tanuló tett sikeres technikusi vizsgát négy szakmában (Gépgyártástechnológiai technikus, Elektronikai technikus, Informatikai rendszerüzemeltető, Szoftverfejlesztő) a VSZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnáziumban.

A járványügyi intézkedések miatt nem a hagyományos módon tudtuk a technikusavatást megtenni, hanem csak a bizonyítványokat adtuk át osztályonként, ahol a vizsgabizottság tagjai is értékelték a teljesítményeket.

Gépgyártástechnológiai-technikus képzésen két tanulónknak – Antal Bencének és Kálmán Dominik Krisztiánnak –  adhattuk át az ebben a tanévben létrehozott Hirling József Szakmai Tanulmányi Díjat.

Az elismerés létrehozását az tette indokolttá, hogy a 14. évfolyamon született tanulmányi és egyéb eredményeket eddig célzottan nem tudtuk elismerni.

Az említett díj a technikusi tanulmányaikat befejező, arra érdemes tanulóknak ítélhető oda.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

Hirling József okleveles gépészmérnök, okleveles mérnöktanár a Boronkay jogelődjének (Lőwy Sándor Szakközépiskola) műszaki igazgatóhelyettese volt évtizedeken át.

Magas szintű műszaki intelligenciájáért, általános műveltségéért tanítványai és kollégái szeretetét és tiszteletét élvezte. Munkáját szolgálatnak tekintette.

Az előbb említett díjtól eltérően több éves múltra tekint vissza a Boronkay Baráti Kör elismerése, amelyet az osztályfőnök felterjesztése és a pályázó diák önértékelése alapján szintén egy frissen végzett technikus kaphat meg. Tanulmányi és kiemelkedő közösségi munkájáért ebben az évben Baráz Dávid ifjú gépgyártástechnológiai technikus érdemelte ki ezt.

A most technikusi oklevelet szerzett diákok mintegy 80%-a műszaki tanulmányait különböző egyetemeken folytatják, a többiek a környék ipari üzemeiben, vállalkozásainál kamatoztathatják illetve fejleszthetik tovább a megszerzett ismereteiket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Kedves Fiatalok, akik pályátok küszöbén álltok, mindannyiunk nevében, akik idáig elkísérhettünk, kívánjuk, hogy munkátokat, igyekezeteteket termékenyítse meg áldás és minden körülményben maradjatok EMBEREK! (Simon-Csernyik Szilvia)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments