Először egy értesítőt talál az, aki nem rendezi a hozzá tartozó zöldterületet

Az elhanyagolt, főleg belvárosi zöldterületek rendezettebbé tételét szeretné elérni az önkormányzat azzal, hogy megkeresi és emlékezteti a rendeletben meghatározott kötelezettségek teljesítésére a területek tulajdonosait. A polgármester javaslatára egy városi gondnokot bízott meg a Váci Városfejlesztő Kft, aki már megkezdte azoknak a háztulajdonosoknak, ipari létesítményeknek, intézményeknek, egyházaknak a kiértesítését, ahol nem megfelelő állapotokat talált. Birszki László a parkfenntartási részleg vezetőhelyettese kiemelte: elsősorban nem a büntetés kiszabása a cél, hanem hogy legyen élhető, tiszta környezet ahol élünk – írja az estv.hu.

Először csak egy értesítőt talál majd ez az ingatlantulajdonos a postaládájában, ami arról szól, hogy a város rendeletében meghatározott területen, a telekhatártól, az útszegélyig húzódó részen rendezze az áldatlan állapotot. Ez jelentheti a magas füvet, az elhanyagolt sövényt, vagy akár hulladékos szemetes állapotokat. Ha nem ér célt az üzenet, jön a felszólítás aztán a tízezres bírság. 100 ezer négyzetméter városi zöldterület ápolása tartozik az ingatlantulajdonosok körébe, körülbelül ugyanennyi a cégek, intézmények például a katolikus egyházmegye kezelésébe, ahol szintén kaszálni kellene. Az önkormányzatra is jut kb. 7-800 ezer négyzetméter zöldterület, amivel a parkfenntartási részleg munkatársai alvállalkozók bevonásával igyekeznek megbirkózni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

„Ez egy értesítés, ez is a neve. Jelezzük neki, hogy szeretnénk, ha ezt megoldaná. Utána mi adtunk egy határidőt, mondjuk egy hét, ahogy időnk engedi, újból visszatérünk erre a területre és ha látjuk, hogy itt nem történt semmi, akkor jön a következő lépés és társszervekkel együttműködve, pl. közterületesek, vagy a megfelelő osztály, tovább lépünk a dolgokban. De még egyszer mondom, nem a büntetés a cél, hanem hogy rendet és élhető várost próbáljunk tartani” – nyilatkozta a tekevíziónak Birszki László. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments