Juhász Béla szerint nem biztos, hogy jó, ha civileket delegálunk a Parlamentbe

Miután tegnap bejelentette indulását az ellenzéki előválasztáson Inotay Gergely, Vác alpolgármestere, Juhász Béla Sződliget polgármestere, a Momentum országgyűlési képviselőjelöltje sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz. Ebben arról ír, hogy bár nagyon örül Inotay Gergely indulásának, szerinte fontos, hogy professzionális politikus kerüljön a Parlamentbe.

„Nagyon örülök Inotay Gergely Ábel, Vác civil alpolgármestere mai bejelentésének, hogy indul az ellenzéki előválasztáson. Az ellenzéki előválasztásnak ugyanis a legfontosabb célja és feladata éppen az, hogy a legalkalmasabb ellenzéki jelölt álljon az országgyűlési választás során szembe a jelenlegi kormánypártok jelöltjével. Meg kell méretni magunkat a választók előtt, mert minden egyes képviselői hely elengedhetetlen, hogy le tudjunk számolni a NER képmutató és korrupt rendszerével. Inotay úr alpolgármesteri, pedagógusi és civil tevékenységét nagyra értékelem. Olyan embernek tartom, aki valóban sokat tett és tesz Vácért és az ott élő emberekért. Ha azonban a „nagy” célra – a Fidesz-KDNP hatalmának megtörésére – fókuszálok, akkor már kérdések sora merül föl bennem. A legfontosabb: vajon ő tényleg elég erős és tapasztalt ahhoz, hogy majd sikeresen szembe szálljon és legyőzze Orbán Viktor jelöltjét” – írja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ligettakarítás iskolásokkal és civilekkel

Juhász Béla szerint a civil aktivitást, az egy-egy fontos, de mégiscsak rész-társadalmi célok megvalósítására alulról szerveződő polgári, lakossági kezdeményezéseket, el kell választani a törvényhozástól és nem szabad keverni, különösen nem összemosni a kettőt. A civil társadalom meghatározó jelentőségű, építeni kell rá, de a törvényhozás nem civil feladat.

„Az én meggyőződésem szerint a parlamentben professzionális politikusoknak kell dolgozniuk, akik megfelelő tapasztalattal és felkészültséggel rendelkeznek ahhoz, hogy Magyarországot, a gazdaságot egy új, európai pályára állítsák és végleg leváltsák a NER dohos, korrupt, uram-bátyám rendszerét. Ebben természetesen a civileknek is fontos a szerepe egy-egy részterületen, de a gyökeres változtatás szakértő politikusokat követel.”

Juhász Béla kiemeli, hogy ő és a Momentum Mozgalom a valódi önkormányzatiságban hisznek. Abban, hogy az állami támogatásokat a települések egy igazságos normatív rendszer alapján, automatikusan kapják meg és az önkormányzatok helyben, maguk döntsenek a fejlesztési célokról és a pénzek felhasználásáról.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

„Én a Parlamentben egy ilyen jogállami megoldás kidolgozásáért harcolnék és nem csupán a saját városomnak minél több egyedi fejlesztési támogatás kijárásával szereznék olyan kétes népszerűséget, mint amilyet mostanában próbál a választókerület kormánypárti képviselője is szerezni.”

A sajtóközleményt végén arra kéri a választókat, hogy őt, mint tapasztalt polgármestert és politikust támogassák majd az előválasztáson. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments