Tizennyolc millió forintból újulhat meg a Kölcsey utcai óvoda teteje

A Kölcsey utcai óvoda tetőszerkezete már évek óta beázik. Most a Vácnak juttatott állami támogatásból ez a probléma is megoldódik majd, hiszen 18 millió forintot kap a város felújításra. A helyszínen Rétvári Bence a térség országgyűlési képviselője jelképesen átadta az összeget szimbolizáló táblát, a Fidesz-KDNP helyi képviselőinek.

„Régóta ismert probléma az óvoda lapostetőjével kapcsolatban, egy régebbi technológiával épített épület, ezért aktuálissá vált a felújítása. Ezért a Kormány úgy döntött, hogy a város által kért összegek közül ezt az összeget is megadja és 18 millió forinttal támogatja a Kölcsey utcai óvodának a felújítását, hogy a tetőszerkezet innentől kezdve újra jól működjön és ne ázzon be az óvoda. Fontos volt a Kormány számára, hogy Vácnak is, mint minden más településnek is többlet támogatásokat nyújtson. Ez az idei esztendőben több, mint 640 millió forint volt, amelyben intézményfelújítások, óvoda bővítések, óvoda felújítások, vagy az új bölcsőde építésének a többlettámogatása is szerepel” – mondta a politikus.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Rétvári Bence szerint a költségvetésben is láthatóak új sorok, melyek többszáz millió forintot tesznek ki, melyek mind-mind többletet jelentenek a város számára. Így szerinte már milliárdos nagyságrendű az az összeg, amit többletként a Kormány Vác számára az idei esztendőben biztosított és biztosítani fog a következő hónapokban.

„Bízunk benne, hogy ez segítséget nyújt abban, hogy Magyarország újraindítása megtörténhessen a koronavírus-járvány után, hogy újabb és újabb helyi beruházások legyenek, amelyek helyben teremtenek munkahelyeket, a helyi gazdaságot tudják élénkíteni” – mondta. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments