Hétfőtől a szelektíves zsákokat viszik el

Váci Hulladékgazdálkodási Kft. munkatársai az előttünk álló héten – július 26. hétfőtől július 30. péntekig – az összegyűjtött szelektív hulladékot viszik el az ingatlanok elől – írja a vac.hu.

A háztartásokban a kommunális szeméttől külön gyűjtött, újrahasznosítható szelektív hulladék (műanyag, papír, fém) nem csak szelektív zacskóba, hanem színes (sárga, kék) kukákba is kirakható. A szolgáltató így is elviszi (ezeket is üríti) a szelektíves napon. A kukákat az ingatlantulajdonos vásárolhatja meg, például a volt hajógyár területén működő kereskedésben. Hogy városunk különböző pontjain mikor van szállítási nap, az alábbi mellékleten elérhető: utcajegyz.pdf (vac.hu)

Vácon több változás, illetve fejlesztés történt az utóbbi időben a hulladékgyűjtés tekintetében. A kötelezőhöz képest már tavaly plusz konténermosást rendeltek meg és két alkalommal is megszervezésre került az elektronikus hulladékok begyűjtése. De több illegális szemétlerakót is felszámoltak, képrögzítőket szereltek fel a megelőzés érdekében. A szelektív hulladékgyűjtők nagy részének cseréje mellett új kézi hulladék-, illetve kutyapiszokgyűjtőket helyeztek el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments