Váci zongorista a Nemzetközi Zongoraversenyen

Október 27. és november 7. között kerül megrendezésre a weimari Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny, ahol természetesen magyar indulók is képviselni fogják hazánkat. De a mi szemszögünkből nézve egy külön érdekességgel is fog szolgálni ez a magas presztízsű megmérettetés, hiszen Magyar Valentin mellett a váci kötődésű Pellet Sebestyén is az indulók között van.

„Sebi” kettős francia-magyar állampolgár. Versailles-ban született, de általános iskolai tanulmányait már a váci Piarista Gimnáziumban, míg a zenei képzését a Bartók Béla Zeneiskolában kezdte. Innen ment tovább a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnáziumba, ahonnan már egyenes út vezette oda, hogy ma már a Zeneakadémia növendékének mondhassa magát, ahol egyébként Némethy Attila és Kemenes András irányításával képzi magát tovább.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Számos hazai és nemzetközi sikert tudhat magáénak, legutóbb például már a Liszt Verseny magyarországi részvételi és utazási ösztöndíj-pályázatának nyerteseként a Los Angeles-i Liszt-versenyen ért el kimagasló eredményeket. De korábban elnyerte többek között a Milánói 7. Nemzetközi Zongoraverseny 3. és a Békéscsabai XVI. Országos Zongoraverseny 2. helyezését is. (Kép: Zeneakadémia) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments