Kálmán Imre-emlékplakettel ismerték el Farkas Pál munkásságát

Farkas Pál vehette át idén a Kálmán Imre-emlékplakettet a Pünkösdi szezonnyitón. A Dunakeszi Szimfonikus Zenekar vezető-karmesterének a munkáját június 4-én ismerte így el Siófok városa.

„Farkas Pál zenei tevékenységét karmesterként, vezetőként és szervezőként egyaránt a kultúra, a zene örök értékeinek képviselete, továbbadása hatja át. Folyamatosan arra törekszik, hogy minél több emberhez juthassanak el kultúránk kincsei, s hogy minden korosztálynak bemutathassa a zene csodálatos világát” – méltatta a díjazottat a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar Facebook oldala.

A lassan már a 40. születésnapját ünneplő zenekarnak és annak a vezető-karmesterének bár jelenlegi legfőbb támogatója Dunakeszi Város Önkormányzata, mindig büszkén gondol vissza váci kötődésére. Innen indult útjára ez az azóta már számos díjat magáénak tudó sikerprojekt, amit most Siófok városa is elismert a Kálmán Imre-emlékplakett átadásával. A Balaton-parti település az egykori zeneszerzőre és karmesterre emlékezve, valamint a művész iránti tiszteletből és elkötelezettségből adományozza ezt az elismerést színészeknek, előadóművészeknek, rendezőknek, szerkesztőknek vagy éppen színház történészeknek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Az elismerés átvételét követően a zenekar néhány tagja meglepetés flashmobbal köszöntötte a díjazottat, majd a siófoki énekesnő, Bernáth-Kersák Edina Kálmán Imre Csárdáskirálynőjéből énekelt, Farkas Pál vezényletével. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments