Díszpolgárok, Pro Urbések: ingyenes kenyérosztás az ünnepség végén

Szent Istvánról és az új kenyérről szólt az idei agusztus 20-i ünnepség, amelyet az államalapító szobránál tartottak a püspöki palota mellett. A több mint félezer érdeklődő ebben az évben egy rövidebb, de frappánsan szervezett programban vehetett részt, amelyet kulturális műsor, többek között a váci szimfonikusok játéka tett emlékezetessé. Az ünnepi beszédet Fónagy Miklós református esperes mondta el, gondolatait a keresztyénség és az emberek kapcsolatának változásai köré csoportosítva. Én biztos vagyok benne, hogy soha nem jön el az az idő, amikor a keresztények lesznek e világban többségben – fogalmazta meg az esperes, aki bejelentette, hogy szeptemberben leteszi szolgálatát a kisváci gyülekezetben.

Az ünnepi beszédet itt teljes egészében meghallgathatják: Az ünnepi beszédet itt teljes terjedelemben meghallgathatják

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

Az új kenyér felett Detre János evangélikus lelkész mondott imát, a Mi atyánkat a résztvevők felállva, mély áhitattal imádkozták el.

Az idén Für Lajos volt honvédelmi miniszter és MDF-es politikus, valamint Sajdik Ferenc karikaturista kapott díszpolgári címet. A Pro Urbe kitüntetésben dr. Alt Gyula, a Váci Szlováék Önkormányzat elnöke, dr. Nagy Magdolna, az ÁNTSZ területi vezetője és Rapcsák Károly, a Váci Evezős Club edzője részesült. Valamennyi kitüntetett személyesen vette át az elismerést Fördős Attila polgármestertől, Sajdik Ferenc a bejelentés szerint betegsége miatt maradt távol.

Az ünnepség után a helyszínen a Szent Anna Karitász kenyeret osztott a rászorulóknak, mint lapunk megtudta, a lisztet pénzbeli adományokból vették és az egyik sütödében gyúrták és kovászolták. A rászorulókat előzetesen levélben értesítették. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

A Váci Baptista Gyülekezet, a Váci Evangélikus Egyházközség, a Váci Református Egyházközség, a Hunnia Sütöde, a Váci Malom Kft, a Családsegítő Szolgálat, a Vác – Püspökszilágy Gyermekjóléti Szolgálat és a Váci Szent Anna Karitász közreműködésével az augusztus 20-i nemzeti ünnepen 320 kg kenyeret osztottak szét váci rászoruló családok részére.  A Szent Anna Karitász ezúton mond köszönetet az adományokért és a közreműködőknek a segítségért!

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments